Dvylika tortų mūsų mažylei... Taip buvau sugalvojusi rudenį, kai gimė dukrytė - kiekvieną mėnesį švęsti jos "gimtadienį" ir ta proga pagaminti po tortą. Na ką - realybė tokia, kad mums jau eina devintas mėnuo, o tortai tebuvo iškepti tik 3 :)
Šis tortas - pats seniausias iš mano gaminamų, jo receptūrą ištobulinau dar mokyklos laikais, ir kadangi nesu labai stipri tortų kepėja, šitas tikrai yra tortas, kuris negali nepavykti!
Biskvitui:
Miltai 4 v.š.
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 3 v.š.
Aliejus 1 v.š.
Pienas 1 v.š.
Kremui:
Varškė 500 g (man skaniausia "Rokiškio" maišeliuose)
Kefyras 500 ml
Grietinėlė 35 proc. 200 ml
Cukrus 1 st.
Vanilinis cukrus 1 pak.
Želatina 3 v.š. + 2 v.š.
Šaldytos vyšnios sauja
Kiviai 2 vnt.
Konservuoti persikai 1 ind.
Biskvitus galite naudoti ir pirktinius, bet jeigu kepsite namuose, tai viskas labai nesudėtinga: kiaušinius dideliu greičiu išplakame su cukrumi, kol išsipūs dvigubai. Atsargiai plakant įmaišome miltus, paskiausiai pieną ir aliejų. Kepame 180 C orkaitėje apie 15 minučių.
Kremui želatiną užmerkiame keliuose šaukštuose šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Varškę sutriname blenderiu, kad neliktų gumulėlių ir išsukame su cukrumi bei kefyru. Įmaišome plaktą grietinėlę. Želatiną kaitiname ant vandens vonelės, kol išsileis (jokiu būdu neleiskite jai užvirti), tada sumaišome su keliais šaukštais varškės kremo, kad pravėstų ir viską supilame į likusį kremą. Kartu į kremą įmaišome šiek tiek pasmulkintų uogų.
Biskvitą sulaistome sultimis (aš naudoju iš persikų skardinės). Supilame kremą ant biskvito ir pastatome į šaldytuvą. Tuo metu susipjaustome vaisius - kivius griežinėliais, persikus kubeliais. Vaisius išdėliojame ant torto. Išbrinkiname ir pakaitiname likusius porą šaukštų želatinos. Sumaišome želatiną su 200 ml persikų sulčių (iš skardinės). Supilame į plokščią indą ir atšaldome. Kai tik žele ims stingti, užpilame ją ant vaisių. Tortą laikome šaldytuve mažiausiai 4 val.