2011 m. rugpjūčio 31 d., trečiadienis

Marinuoti kiaulienos nugarinės kepsniai


       Džiaugiuosi, kad šiemet išpuolė labai graži paskutinė vasaros diena ir man nereikėjo dirbti :) Ta proga vėl kepiau mėsos kepsnius ant žarijų - šįkart kiaulienos nugarinės, taip vadinamus "karbonadus". Šiaip jau manau, kad nugarinė geriau yra paruošta tradiciniu būdu - t.y. karbonadas keptas keptuvėje. Kadangi tai mėsa liesa (aš perku su visai mažulyčiu riebalų krašteliu), todėl ant žarijų iškepta buvo kietesnė, nei tarkim, sprandinė, nors ir marinuota pernakt. Įdomus mano atrasto marinato ingredientas - alus, kurio skonis tikrai jaučiasi!

Reikės:
Kiaulienos nugarinė 6-8 kepsneliai
Svogūnai 2 vnt.
Garstyčios 2 v.š.
Citrinos 1 vnt. (sultys)
Vorčesterio padažas 2 a.š.
Mairūnas 2 a.š.
Alus 200 ml
Druska, juodieji pipirai ~

       Svogūną pasmulkiname ir sutriname blenderiu kartu su garstyčiomis, citrinos sultimis, Vorčesterio padažu. Pagardiname prieskoniais ir įmaišome alų. Kepsnius lengvai pamušame ir užpilame marinatu, uždengiame ir statome į šaldytuvą nakčiai.
        Išėmus kepsnius iš marinato šiek tiek nuvalome juos peiliu. Pabarstome druska, pipirais ir kepame ant grotelių, po 6-8 minutes iš abiejų pusių. Mes valgėme su virtomis bulvėmis ir pomidorų-svogūnų salotomis su grietine ir daug juodųjų pipirų. Galima ant kepsnių patiekiant uždėti po šaukštelį česnakinio sviesto su žolelėmis. Skanaus!
       Recepto šaltinis - žurnalas "Burda".

1 komentaras:

  1. Labai, labai skanu, valgėm visa didelė šeimyna ir visiems labai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti