2011 m. rugsėjo 1 d., ketvirtadienis

Cilindro formos makaronai su pomidorais ir bazilikais


       Tai klasikinis ir turbūt paprasčiausias pomidorų padažas. Bet, kaip dažnai pasitvirtina taisyklė - genialumas slypi paprastume.

4 porcijoms:
Makaronai "Rigatoni"  400 g 
Pomidorai 3-4 vnt.
Bazilikai ryšelis
Česnakai 1 sk.
Alyvuogių aliejus 4 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Parmezano sūris 50 g

       Pomidorus įpjauname kryžiuku, užpilame verdančiu vandeniu ir po minutės nulupame. Supjaustome stambiais kubeliais. Puode įkaitiname 3 šaukštus aliejaus ir jame apkepiname plokštelėmis pjaustytą česnaką. Sudedame pomidorus, uždengiame ir troškiname 5 minutes ant mažos ugnies. Per tą laiką susipjaustome baziliką siauromis juostelėmis. Sudedame pusę bazilikų į pomidorų troškinį, pagardiname druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Troškiname dar 5 minutes.
        Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, dideliame kiekyje sūdyto vandens, įpylę likusį šaukštą aliejaus. Išvirtus makaronus sudedame į didelį dubenį, įmaišome pomidorų padažą. Ant viršaus suberiame likusius bazilikus ir tarkuotą sūrį.
       Recepto šaltinis - Gerard Depardieu "Gurmano knyga".




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą