2011 m. rugsėjo 8 d., ketvirtadienis

Vištienos kulšelės marinuotos kiniškame padaže


       Šios kulšelės tapo tikru pastarųjų dienų atradimu! Kodėl kiniškas - nežinau, bet labai neblogas marinatas, aštrus, su sūroka sojos padažo natele, kas ragavo - labai gyrė... Nebūtina imti blauzdeles - tai gali būti sparneliai, ketvirčiai ar kas tik jums patinka :)

Reikės:
Vištienos kulšelės 1,2 kg
Sojos padažas 1 v.š.
Vyno actas 1 v.š.
Raudonas sausas vynas 1/3 st.
Aštrus pomidorų padažas 1/2 st.
Česnakas 3 sk.
Malti čili pipirai 1 a.š.
Bazilikas 1 a.š.
Karis 1 a.š.
Česnakinė druska 1 a.š.
Juodieji pipirai 1/2 a.š.

       Vištieną nuplauname ir nusausiname. Iš visų produktų sumaišome marinatą ir juo gerai ištriname kulšeles. Taip marinuojame vištieną mažiausiai 6 val. (galima ir pernakt) šaldytuve. Tuomet dedame į kepimo skardą, pateptą aliejumi. Kepame orkaitėje 200 C temperatūroje 50-60 min.
       Kartu kepiau ir skiltelėmis pjaustytas bulves, kurias pabarsčiau trupučiu druskos, bulvių prieskoniais ir šlakeliu aliejaus. Skanaus!
       Recepto šaltinis - Aštriai saldu.
   

1 komentaras: