Grilio sezono uždarymui - tradicinis sprandinės šašlykas. Tiesą pasakius, per visą vasarą šašlykų nė karto ir nekepėm :) Nors orai rugsėjį dar leidžia mėgautis patiekalais, keptais lauke ant žarijų, jaučiu, kad šis receptas šiemet jau bus paskutinis.
Kiekvienas turi savų paslapčių, kaip užmarinuoti šašlyką. Aš pateikiu receptą, kuris man skaniausias.
3 porcijoms:
Kiaulienos sprandinė 500 g
Svogūnai 2 vnt.
Citrinos 1 vnt.
Actas 9 proc. 1 v.š.
Alyvuogių aliejus 1 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Maltos saldžiosios paprikos 1 a.š.
Mėsytę nuplauname, nusausiname ir supjaustome gabalėliais, tinkamais verti ant iešmo. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Dideliame dubenyje užmaišome marinatą: išspaudžiame citrinos sultis, pilame actą, aliejų, dedame druską, pipirus ir maltas paprikas. Sudedame į marinatą mėsą ir svogūnus, gerai išmaišome ir uždengę plėvele statome į šaldytuvą nakčiai.
Išsimarinavusius šašlykus veriame ant iešmų - kai kas mėgsta kartu su mėsa verti ir svogūnus iš marinato, aš juos nukrapštau. Kepame ant karštų žarijų 15-20 minučių. Skanaus!
Skanus dalykas, tas šašlykas. Pasiilgau vasaros ir gerų šašlykų...
AtsakytiPanaikinti