2011 m. rugsėjo 11 d., sekmadienis

Vištienos troškinys su paprikomis, ananasais ir moliūgu


       Iš esmės tai yra naminė "Uncle Ben's" versija - saldžiarūgščiame padaže troškinta vištiena su daržovėmis: paprikomis, morkomis, svogūnais, ananasais, tik šįkart aš troškinį dar paįvairinau moliūgo gabalėliais, kurie čia labai tiko!

4 porcijoms:
Vištienos filė 500 g
Paprikos 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Moliūgo gabalėlis apie 200 g (obuolio dydžio)
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 4 sk.
Konservuoti ananasai 100 g
Pomidorų padažas 4 v.š.
Alyvuogių aliejus ~
Druska, juodieji pipirai ~
Maltos saldžiosios paprikos 1 a.š.
Maltas muskatas 1/2 a.š.
Ciberžolės 1/2 a.š.
Vištienos prieskoniai 1 a.š.

       Vištieną nuplauname, nusausiname, supjaustome gabalėliais ir įtriname vištienos prieskoniais. Moliūgą nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais, morką ir papriką supjaustome juostelėmis, svogūnus - pusžiedžiais, česnako skilteles šiek tiek pasmulkiname. Keptuvėje įkaitiname porą šaukštų aliejaus ir apkepiname vištieną. Suberiame svogūnus ir morkas, sumažiname ugnį ir uždengę patroškiname 5 minutes. Tada dedame česnaką, paprikas ir moliūgus, dar patroškiname 5 minutes, kol daržovės suminkštės. Tada pagardiname troškinį druska, pipirais, prieskoniais, pilame pomidorų padažą, dedame ananasų gabalėlius ir įpilame 3-4 šaukštus ananasų sulčių. Troškiname dar 10 minučių ant mažos ugnies ir patiekiame su ryžiais.
       Idėjų šaltinis - Skanus gyvenimas.

1 komentaras: