2011 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis

Moliūgų blyneliai


       Nors ir nesu didelė blynų kepimo specialistė, bet galėčiau prisiekti, kad tai skaniausi kada nors mano valgyti blyneliai! Receptas atrastas amerikietiškame tinklaraštyje, todėl ir blyneliai mano galva išėjo labai amerikietiški - minkštučiai, puručiai, su daug prieskonių, visai ne kaip blynai :)

4 porcijoms:
Miltai 2 st.
Cukrus 3 v.š.
Kiaušiniai 1 vnt.
Moliūgas tarkuotas 1 st.
Pienas 1,5 st.
Augalinis aliejus 2 v.š.
Citrinos 1/4 vnt.
Kepimo milteliai 2 a.š.
Soda 1 a.š.
Druska 1/2 a.š. 
Cinamonas 1 a.š.
Kvapieji pipirai 1/2 a.š.
Imbieras maltas 1/2 a.š.

       Moliūgą nulupame, išimame sėklas ir smulkiai sutarkuojame. Dideliame dubenyje sumaišome visus skystus ingredientus - kiaušinį, pieną, moliūgų tyrę ir aliejų. Kitame dubenyje sumaišome visus sausus produkus - miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius, sodą ir prieskonius. Palaipsniui įmaišome skystus produktus į miltų mišinį, patogiausia tai daryti plakant mikseriu. Pačią paskutinę pasiliekame citriną - įspaudžiame sultis į tešlą, jeigu mėgstate, galima įtarkuoti ir žievelės (aš nemėgstu žievelės, todėl netarkavau).
       Keptuvę šiek tiek patepame riebalais ir, kai įkais, kepame blynelius. Palaukiame, kol blynelis išsipūs ir taps smarkiai korėtas - tada verčiame ir apkepame kitą pusę. Praktinis patarimas - blyneliai gaunasi labai minkšti, todėl kad būtų lengviau juos apversti siūlau kepti juos laisviau, t.y. neprigrūsti pilnos keptuvės. Patiekiame su trupučiu lydyto sviesto, ar klevų sirupo, ar tiesiog uogom ir grietine - kaip jums skanu.
       Recepto šaltinis ir video - čia.


4 komentarai:

  1. Oho atrodo tiek daug pipirų, net suabejojau...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Čia kvapieji pipirai, blyneliuose jie nelabai jautėsi, aš nepabijočiau dėti ir dvigubai daugiau :) Kažkada Švedijoj teko valgyti cinamoninių bandelių su tiek daaaaug kvapiųjų pipirų, kad tikrai net jautėsi aštrumas. Bet man taip patiko, kad aš net grįžus į Lietuvą pradėjau barstyti pipirais cinamonines bandeles.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kepiau. Skanūs blyneliai. Tokie kalėdiniai :) Ir pipirų tikrai ne per daug.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kepiau, labai skanūs, tokie kalediniai :) Pipiru visai ne per daug.

    AtsakytiPanaikinti