2011 m. rugsėjo 15 d., ketvirtadienis

Naminiai kotletai


       Man patinka šie maltiniai tuo, kad juos galima iškepti nesusitepus rankų, gaunasi toks "manikiūrą tausojantis receptas" :) Juokingai skamba, tačiau aš iš tiesų nemėgstu ant rankų likusio svogūnų kvapo - čia juos smulkinsime elektrine pjaustykle, - ir nemėgstu rankomis minkyti žalio faršo - čia masė gausis pakankamai skysta, todėl ją maišysime ir dėsime į keptuvę šaukštu. Puiki idėja!

12 vienetų reikės:
Malta kalakutiena 600 g (gali būti ir vištiena)
Svogūnai 1 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Majonezas 2 v.š.
Krakmolas 1 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Maltos mėsos prieskoniai 1 a.š.
Petražolės sauja
Augalinis aliejus ~

       Svogūną susmulkiname ir apkepiname ant aliejaus iki skaidrumo. Dubenėlyje išplakame kiaušinius su majonezu, krakmolu ir prieskoniais. Įmaišome kapotas žoleles. Į maltą mėsą supilame pravėsusius svogūnus ir kiaušinių plakinį. Išmaišome. Masė turi gautis gana skystoka. Dedame šaukštu į gerai įkaitintą aliejų, šonus palyginame šaukštu ir kepame, kol gražiai apskrus.
       Jeigu turite daugiau laiko, galima šiuos maltinukus dar patroškinti tokiame padaže: ant gabalėlio sviesto apkepiname šiaudeliais pjaustytą morką ir svogūną (dar skaniau - porą). Kai apkeps, įdedame šaukštą miltų, pamaišome ir užpilame trupučiu pieno, keliais šaukštais grietinės. Paskaniname druska, pipirais, sudedame kotletus ir uždengę patroškiname ant nedidelės ugnies apie 10 minučių. Jeigu padažas tirštokas, galima jį dar praskiesti trupučiu sultinio ar tiesiog - karšto vandens.
       Recepto šaltinis - Aguonėlė.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą