Šiandien išbandžiau ir aš vieno tinklaraščio išliaupsintą patisonų troškinį su pomidorais ir sūriu. Buvo skanu su skrudinta duonele, tačiau mano skoniui sūrio per daug - kitąkart dėčiau jo mažiau ir, galbūt, kitokio - pvz. patiekčiau tarkuoto parmezano atskirai, kad visi galėtų užsibarstyti tiesiai į lėkštę.
4 porcijoms:
Patisonai 1 vnt.
Pomidorai 3 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Sūris tarkuotas 200 g
Alyvuogių aliejus ~
Druska, juodieji pipirai~
Sultinio kubeliai 1 vnt.
Bazilikas ~
Patisoną nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Svogūnus - pusžiedžiais, pomidorus nuplikome, nulupame ir stambiais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname keletą šaukštų aliejaus ir suberiame patisonus. Pagardiname sutrupintu sultinio kubeliu ir kepiname 5 minutes uždengę dangčiu. Tada suberiame svogūnus ir troškiname dar 8 minutes, karts nuo karto pamaišydami. Galiausiai sudedame pomidorus, pagardiname druska, pipirais ir dar patroškiname 10 minučių be dangčio. Daržovėms išsitroškinus, suberiame tarkuotą sūrį, uždengiame ir paliekame 1 minutei, kad sūris išsilydytų. Pabarstome šviežiais bazilikais ir patiekiame su šviežia duonele.
Recepto šaltinis - Niam niamm.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą