2011 m. rugsėjo 4 d., sekmadienis

Žuvies troškinys su patisonais


       Nuo senų laikų turiu savo "firminį" žuvies troškinį. Kažkada net esu jį gaminusi vienoje TV laidoje, kurioje dalyvavau svečio teisėmis :) Tačiau šiandien nusprendžiau suimprovizuoti ir į jį įtraukti patisoną - mat šiuo metu pilni turgūs ir prekybos centrai patisonų, o aš niekada negaliu praeiti pro kokias retesnes daržoves, nes vis stengiuosi išnaudoti progą, kol dar jų yra...
       Žodžiu, garsusis mano žuvies troškinys, kuris pagal seną receptą būdavo gaminamas su porais, tačiau šiandien ne mažiau skaniai gavosi su patisonais :)

6 porcijoms:
Lydekos filė 1 kg
Patisonai 1 vnt.
Svogūnai 2 vnt.
Morkos 2 vnt.
Bulvės 4 vnt.
Petražolės šviežios kuokštelis
Grietinė 200 g
Pomidorų padažas 2 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Citrininiai žuvies prieskoniai ~
Grybų sultinys 1 kub.

       Žuvies filė pabarstome druska, juodaisiais pipirais, žuvies prieskoniais ir atidedame, kol ruošime daržoves. Patisoną nulupame, išimame sėklas ir supjaustome stambiais kubeliais. Morkas supjaustome juostelėmis, svogūnus pasmulkiname. Dideliame troškintuve įkaitiname puodelį vandens ir į jį suberiame morkas bei svogūnus. Galima juos apkepti ir ant alyvuogių aliejaus, bet kadangi vėliau dar dėsime grietinės, man jis atrodo nebūtinas. Patroškiname 5 minutes ir suberiame patisonus. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir sutrupintu grybų sultinio kubeliu. Po 5 minučių suberiame kubeliais pjaustytas bulves, grietinę, pomidorų padažą ir viską gerai išmaišome. Tada ant viršaus išdėliojame juostelėmis supjaustytą žuvį ir troškiname ant mažos ugnies dar apie 15 minučių. Pabaigoje įmaišome saujelę kapotų petražolių. Patiekiame su ryžiais. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą