2011 m. rugsėjo 3 d., šeštadienis

Marinuoti svogūnai prie šašlyko



       Sunkiai įsivaizduoju tradicinį šašlyką be marinuotų svogūnų. Visi juos žino, visi valgo, visi moka padaryti... Bet kiek aš vargau, kol atradau bent kažkokį receptą, kaip tuos svogūnus marinuoti! Ir tai ne iš pirmo karto pavyko, todėl tikiuosi, kad šis mano įrašas kažkam pravers, jeigu atsidurtumėte tokioje situacijoje :)

Reikės:
Svogūnai 4 vnt.
Actas 9 proc. 100 ml
Druska 2 a.š.
Cukrus 2 a.š.
Karštas vanduo 200 ml

       Svogūnus supjaustome plonais pusžiedžiais ir sudedame į didelį indą. Acte ištirpiname druską ir cukrų. Supilame ant svogūnų actą ir išmaišome. Tada viską užpilame verdančiu vandeniu ir dar kartą permaišome. Galite paragauti marinato - ar jūsų skoniui netrūksta sūrumo, saldumo ar aštrumo.
       Karštu vandeniu užpilti svogūnai išsimarinuoja greičiau - esant skubiam reikalui juos galima valgyti jau po 3-4 val. Tačiau, žinoma, tradiciškai svogūnai yra marinuojami pernakt.



15 komentarų:

  1. super jau antra karta darau!!!:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pabandžiau, laukiam rezultato :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Paziuresiu kas gausis

    AtsakytiPanaikinti
  4. Paziuresiu kas gausis

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū visiems anonimams :) Malonu, kad patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  6. meginsim,bet dar ipylt aluciu galima butu,paziuresim kas bus.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Vakar vakare padariau, super skonis! Tik netureai chili pipiro, kad būtu aštresni, nu čia del tu kas megsta aštriau :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kiek per daug druskos ir acto... mano skoniui.

    AtsakytiPanaikinti