2011 m. rugsėjo 20 d., antradienis

Moliūgų gnocchi


       Itališki virtinukai gnocchi - njokiai, - tradiciškai daromi iš virtų bulvių ir miltų tešlos. Tačiau aš radau įdomų receptą, kuriame vietoje bulvių naudojamas moliūgas. Su moliūgu gaunasi švelnesnio skonio njokiai, tačiau ir čia labai svarbu su kokiu padažu juos patieksime. Mes valgėme su sviesto, raudonėlių ir parmezano padažu - labai skanu!

4 porcijoms:
Moliūgas keli gabalėliai (apie 400 g)
Miltai 2 st.
Kiaušiniai 1 vnt. (trynys)
Druska, juodieji pipirai ~
Raudonėliai švieži/džiovinti
Sviestas 150 g
Parmezanas 50 g

       Moliūgo gabalus nulupame išimame sėklas ir išverdame pasūdytame vandenyje. Moliūgų sultinio neišpilame. Tuomet virtą moliūgą sutriname blenderiu. Dedame į nedidelį puodą su pora šaukštų sviesto ir maišant kaitiname, kol gausime šilkinės konsistencijos tyrę. Tuomet moliūgų tyrę sumaišome su miltais, įmušame trynį, pagardiname druska ir gausiai - juodaisiais pipirais. Užminkome tešlą (priklausomai nuo moliūgo sausumo, miltų gali prireikti daugiau. Kai nebelimpa prie rankų, atsignybiame gabalėlį tešlos, iškočiojame ilgą ploną dešrą ir supjaustome įstrižais gabalėlais (taip pat kaip gaminant varškės virtinukus). Turintys daugiau laiko ir įgudusią ranką dar gali šakute išspausti tradicinį njokių raštą, bet tą nevisuomet daro net ir patys italai...
       Verdame moliūgų sultinyje - kai virtinukai iškils į paviršių, paverdame dar 3 minutes. Pabarstome virtinukus raudonėliu, užpilame lydytu sviestu ir tarkuotu parmezano sūriu. Dar recepte buvo pasiūlymas pašlakstyti juos tiesiog sojos padažu, aš kelis pabandžiau, bet man asmeniškai nepatiko.
       Recepto šaltinis - http://www.edimdoma.ru/.



2 komentarai:

  1. Moliūgas suteikia tokį saldumą, kas man visai patiko. Ir aišku auksinę spalvą :) Bet jei nepasakytum, tai manau niekas ir neatspėtų, kad šitie njokiai iš moliūgo.

    AtsakytiPanaikinti