2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Itališka daržovių sriuba su sūrio virtinukais


       Vasaros daržovių sriuba. Labai tokias mėgstu, o šis receptas sudomino tuo, kad kartu patiekiami ir ravioli virtinukai su parmezano sūriu. Galima nusipirkti šviežių ravioli, bet aš su parmezanu neradau, todėl gaminau viską pati pagal šį Jurgitos receptą. Iš pradžių baiminausi, kad bus daug darbo tuos "koldūnus" kočioti, bet kadangi sriubai jų reikia vos kelių, ilgai netruko (aš jau nebesismulkinau iš jų lipdyt tortellini, nes iš tiesų ir nemoku...) Beje, idėjus porą didelių kiaušinių, gavosi labai skani virtinukų tešla, priminė kelionę į Italiją!

Reikės:
Cukinijos 1 vnt.
Morkos 1 vnt.
Salierai 2 stiebai
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 3 sk.
Pomidorai konservuoti arba švieži 400 g
Alyvuogių aliejus 1 v.š.
Daržovių sultinys 500 ml
Druska, juodieji pipirai ~
Cukrus žiupsnelis
Petražolės ~
Ravioli su sūriu 1 pak.

Arba naminiams virtinukams:
Miltai 160 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Alyvuogių aliejus 1 v.š.
Kelių rūšių sūris (Džiugas, Rokiškio kietasis ar kt.)
Druska, juodieji pipirai ~

       Dideliame puode įkaitiname alyvuogių aliejų ir jam pakepiname smulkintus svogūnus ir česnakus. Sudedame kubeliais pjaustytas cukinijas, morkas, salierus, smulkintas petražoles ir dar patroškiname 5 minutes. Supilame pomidorus, sultinį, įdedame druskos, pipirų, žiupsnelį cukraus ir uždengiame. Ugnį sumažiname iki vidutinės ir verdame 20 minučių.
       Kitame puode išverdame virtinukus. Sriubą išpilstome į lėkštes, dedame po kelis virtinukus, pabarstome kapotomis petražolėmis ir tarkuotu parmezano sūriu.
       Jeigu gaminsite naminius virtinukus, tai darome taip: miltus supilame į didelį dubenį, viduryje suformuojame duobutę ir į ją įmušame kiaušinius. Suberiame druską ir supilame aliejų. Kiaušinius gerai išplakame šakute, tuomet nuo kraštų įminkome miltus. Minkome, kol tešla nebelips prie rankų. Atsignybiame pusę tešlos, kurią kočiosime, likusią apvyniojame plėvele. Tešlą plonai iškočiojame ir supjaustome kvadratėliais (man labai gražu banguotu ratuku, bet aš tokio neturiu, todėl pjausčiau peiliu). Ant kiekvieno kvadratėlio dedame po šaukštelį tarkuoto sūrio, uždengiame kitu lakšteliu tešlos ir gerai suspaudžiame kraštus. Dedame į pasūdytą verdantį vandenį ir nuo to momento, kai iškils į paviršių, verdame 5 minutes.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą