2011 m. rugpjūčio 16 d., antradienis

Šašlykas "Assorti"


       Staiga suvokiau, kad vasara jau visai eina į pabaigą, o aš dar nespėjau įgyvendinti tiek daug grilio idėjų! Tad suskubau kepti šį jau senokai savo eilės laukusį šašlyką "Assorti" iš dviejų rūšių mėsos, pievagrybių ir daržovių.

4 porcijoms reikės:
Jautiena 300 g (pomentė arba išpjova)
Kalakutiena 300 g (krūtinėlės filė)
Cukinijos 1 vnt.
Raudonieji svogūnai 2 vnt.
Paprikos 1 vnt.
Pievagrybiai 16 vnt.
Česnakai 2 sk.
Petražolės kapotos sauja
Mėsos sultinio kubeliai 1 vnt.
Alyvuogių aliejus 4 v.š.
Citrinos 1/2 vnt. (sultys)
Druska, juodieji pipirai ~

       Mėsą nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome 2 cm storio gabalėliais. Marinatui sumaišome alyvuogių aliejų, citrinos sultis, sutriname sultinio kubelį, įdedame druskos, pipirų, kapotų petražolių ir plokštelėmis pjaustytas česnako skilteles. Išmaišome mėsą su marinatu.
       Visas daržoves nuplauname ir supjaustome: cukiniją - griežinėliais arba pusmėnuliais (jei didesnė), svogūnus - ketvirčiais, papriką - ketvirčiais ir kiekvieną iš jų, dar į 4 lygias dalis. Pievagrybius paliekame nepjaustytus. Įmaišome daržoves į mėsos marinatą ir uždengę maistine plėvele, statome į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms.
       Išsimarinavusią mėsą su daržovėmis suveriame ant iešmų ir kepame ant žarijų. P.S. Kadangi mes mėgstame labiau apskrudusią mėsytę ir minkštesnes daržoves, patarčiau atskirai verti mėsą su svogūnais - ant vienų iešmų, o daržoves su grybais - ant kitų.
       Recepto idėja - žurnalas "Burda".

2 komentarai:

  1. Ar jautiena nebūna kieta naudojant ją šašlykui?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jautiena yra kietesnė negu kalakutiena, bet aš ėmiau pomentę. Dar skaniau aišku būtų su išpjova. kumpis mano manymu mažiausiai tinka, nes jis būna kiečiausias - nors vizualiai atrodo liesiausia jaučio mėsa. Bet esu mačius šašlyko receptų kur siūlo kepti ir iš kumpio, čia jau matyt skonio reikalas... Ir dar man taip gavosi, kad tą pačią dieną šašlyko neiškepėm, tad užmarinuota ji pastovėjo iki kitos dienos.

    AtsakytiPanaikinti