2011 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis

Cezario salotos su kalakutiena



          Daug kas gamina Cezario salotas pagal skirtingus receptus, bet man skaniausias šis.

2 porcijoms:
Kalakutienos krūtinėlės filė 300 g
Romaninės, Icebergo salotos, Rukola 2 saujos
Balta duona 2 riekelės
Česnakai 2 sk.
Pomidorai vyšniniai 4-5 vnt.
Parmezano sūris 30 g
Druska, juodieji pipirai ~
Kiaušiniai 2 vnt.
Garstyčios 1 v.š.
Citrinos 1/2 vnt. (sultys)
Alyvuogių aliejus ~

      Kalakutieną nuplauname, supjaustome juostelėmis ir šiek tiek pamarinuojame su druska, pipirais bei vištienos prieskoniais. Kiaušinius išverdame kietai. Duonos pluteles nupjauname, riekeles supjaustome kubeliais. Kaitiname sausoje keptuvėje, kol apskrus. Tuomet į keptuvę sudedame išspaustą česnako skiltelę ir įpilame porą šaukštų tyro alyvuogių aliejaus. Pamaišome, kad skrebučiai įsigertų česnako ir aliejaus. Atidedame skrebučius į atskirą lėkštę ir tuomet kepame kalakutieną. Kol ji kepa, suplėšome salotų lapus ir išdėliojame juos į lėkštes.
       Likusią česnako skiltelę išspaudžiame ir sumaišome su druska, pipirais, 3 šaukštais alyvuogių aliejaus, garstyčiomis, 1 virtu kiaušinio tryniu, citrinos sultimis. Užpilame padažu salotų lapus, tada dedame pomidorų puseles, duonos skrebučius, kiaušinių ketvirčius, keptą kalakutieną ir užbarstome tarkuotu parmezanu.

1 komentaras:

  1. Geras receptas! Su kalakutiena dar nebandžiusi, tačiau cezario salotos su vištiena dažnos ant mūsų stalo. Būtinai išbandysiu jūsų aprašytą receptą su kalakutiena. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti