2011 m. rugpjūčio 15 d., pirmadienis

Avižiniai paplotėliai


       Toliau tęsiu spintelių švarinimo akciją. Atradau receptą, į kurį galima sunaudoti visas užsilikusias riešutų, džiovintų vaisių ir šokolado drožlių atsargas. Šįkart išbandžiau avižinius paplotėlius - kadangi labai mėgstu javainių batonėlius, naminė tokių batonėlių versija irgi pateisino mano lūkesčius. O juos iškepti paprasta kaip du kart du :)

Reikės:
Avižiniai dribsniai greito paruošimo košei 300 g
Sviestas 100 g
Rudasis cukrus 3 v.š.
Medus 3 v.š.
Druska žiupsnelis
Vanilinis cukrus arba cinamonas (jeigu mėgstate)
Didelė sauja pagardų - pvz. skaldyti riešutai, razinos, skaldytas baltasis ar juodasis šokoladas, kokoso drožlės, džiovinti bananai, ananasai, spanguolės, papajos.

       Dideliame puode lydytą sviestą išmaišome su medumi ir cukrumi. Į šią masę suberiame avižinius dribsnius ir susmulkintus priedus. Aš naudojau skaldytus graikinius riešutus, skaldytą šokoladą, šiek tiek džiovintų spanguolių ir daaaug kokoso drožlių (jos tikrai puikiai čia tinka!). Viską išmaišome ir dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Skardoje masę tolygiai paskleidžiame ir gerai ranka suspaudžiame, kad neliktų atskirų trupinių - paplotis turi būti apie 1 cm storio. Kepame 180 C orkaitėje apie 20-25 minutes, kol gražiai paruduos. Tuomet ištraukiame, atvėsiname ir supjaustome norimo dydžio batonėliais. Labai skanu valgyti su kava, arbata, sultimis ar pienu.
      

1 komentaras:

  1. Tikrai puiki alternatyva pirktiniams javainiams. Turėtų būti ne mažiau skanu :)

    AtsakytiPanaikinti