2011 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Lietiniai su bananų įdaru


       Vieną savaitę ėmiau praktikuotis lietinių kepime. Pirmą dieną nepatiko receptas ir negalėjau vis pataikyti, kiek šaukštų tešlos reikia pilti į keptuvę... Antrą ir trečią dieną išėjo gerokai dailesni lietiniai, bet tinkamą rezultatą pasiekiau iš kokio 5 karto :) Dabar atėjo eilė bandymams su visokiausiais įdarais - varškės, trintų uogų, grybų ir kt. Šiandien atradau puikų receptą su bananais. Skanaus!

15-18 vnt. reikės:
Kiaušiniai 3 vnt.
Miltai 300 g
Cukrus 2 v.š.
Krakmolas 1 v.š.
Pienas 150 ml
Vanduo 150 ml
Druska žiupsnelis
Aliejus kepimui ~

        Kiaušinius išplakame mikseriu su cukrumi ir druska, suberiame miltus ir krakmolą. Pieną ir vandenį sumaišome atskirame inde ir palengva plakant mikseriu, skiedžiame tešlą, kol ji pasidarys skystokos konsistencijos. Keptuvę patepame trupučiu aliejaus ir gerai įkaitiname. Pilame po nepilną samtį tešlos ir sukiojame keptuvę taip, kad tolygiai pasidengtų visas dugnas. Pakepame porą minučių, apverčiame ir apkepame kitą pusę (pakanka labai trumpai). Susikepame visus blynelius ir tada gaminame įdarą.

Bananų įdarui reikės:
Bananai 2 vnt.
Medus 2 v.š.
Citrinos sultys 2 v.š.
Cinamonas ~

       Nedidelėje keptuvėje/puodelyje ištirpiname medų. Bananus nulupame, supjaustome griežinėliais ir sudedame į medų. Pašlakstome citrinos sultimis, cinamonu ir šiek tiek patroškiname, kol įdaras taps norimo tirštumo. Suvyniojame į lietinius ir blynelius dar po minutėlę pakepame iš abiejų pusių ant trupučio sviesto. P.S. Šio įdaro normos pateikiamos ~ 4-iems lietiniams.

1 komentaras:

  1. patariu kepant saldzius lietinius iberti truputi vanilinio cukraus. as visada i lietinius dedu, virtuve nuostabiai pakvimpa ir lietiniai tikrai skanesni ;)

    AtsakytiPanaikinti