2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

Tailandietiškas makaronų ir jautienos troškinys "Kua Teaw Roa"


       Nors Tailande iki šiol dar nesu buvusi, tačiau sako, kad šis troškinys ten ganėtinai populiarus. Aštraus skonio, su ryžių makaronais ir jautienos arba vištienos gabalėliais.

4 porcijoms reikės:
Jautiena 500 g (naudojau mentę)
Juodieji pipirai 1 v.š.
Cukrus 2 v.š.
Žuvies padažas 8 v.š.
Ryžių makaronai 250 g
Svogūnai 1 vnt.
Paprikos 1 vnt.
Bambukų ūgliai konservuoti 1 ind.
Vištienos sultinio kubeliai 2 vnt.
Sezamų/riešutų aliejus ~

       Sumaišome marinatą iš 1 šaukšto cukraus, šaukšto maltų pipirų ir 2 šaukštų žuvies padažo. Mėsą susipjaustome postambiais gabalėliais ir marinuojame apie valandą kambario temperatūroje. Užverdame sultinį iš 1,8 l vandens, sultinio kubelių, šaukšto cukraus ir likusio žuvies padažo. Sudedame jautieną ir verdame 30 minučių.
       Per tą laiką susipjaustome šiaudeliais svogūnus ir paprikas. Kai išvirs mėsa, ją dar pasmulkiname juostelėmis (sultinio neišpilame). Keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame apkepiname daržoves. Ryžių makaronus išverdame pasūdytame vandenyje. Į apkepintas daržoves sudedame jautieną, užpilame keliais samčiais sultinio ir sudedame išvirtus makaronus. Dedame troškinio į dubenėlius ir dar užpilame samteliu sultinio (kad būtų apsemta iki pusės). Galima pabarstyti kapotais svogūnų laiškais.
       P.S. Jautiena gavosi tikrai aštraus skonio, tačiau aš dar siūlyčiau įdėti į troškinamas daržoves kokį čili pipiriuką ir šaukštelį medaus - man norėjosi, kad daržovės būtų saldžiaaštrės.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą