2011 m. rugpjūčio 27 d., šeštadienis

Ant žarijų kepti veršienos kepsneliai



       Labai skanūs ir minkšti kepsneliai, marinuoti su medumi ir baltuoju vynu. Mėsos marinavimui pakanka vos 1 valandos. Kartu valgėme ir ant grotelių apkeptas bulves.

2-3 porcijoms:
Veršienos filė 500 g
Česnakai 1 sk.
Medus 1 v.š
Baltas sausas vynas 2 v.š.
Alyvuogių aliejus 4 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Bulvės 6-8 vnt.
Krapai, petražolės ~

       Veršieną nuplauname, nusausiname, supjaustome nedideliais kepsneliais ir lengvai pamušame plaktuku. Dideliame dubenyje sumaišome plokštelėmis supjaustytą česnaką, medų, aliejų ir vyną. Į šį marinatą sudedame mėsos kepsnelius, kiekvieną pabarstome druska, pipirais ir gerai apvoliojame marinate. Uždengiame ir paliekame pasimarinuoti 1 val. kambario temperatūroje.
       Bulves nuskutame ir apverdame sūdytame vandenyje 15 minučių. Tada sudedame į dubenėlį, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir gerai permaišome. Mėsos kepsnelius dedame ant grotelių ir kepame ant žarijų apie 5 minutes, tada apverčiame ir aplink išdėliojame apvirtas bulves. Viską kepame dar 5 minutes.
       Recepto šaltinis - žurnalas "Burda".


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą