2011 m. rugpjūčio 28 d., sekmadienis

Salotos su grūdėtomis duonelėmis ir krevetėmis

      Kai pamatau tokias salotas kokiame nors blog'e man jos atrodo kaip "šakar makar" - atseit sudėjau visus likučius, ką turėjau ir pažiūrėkit - kaip skaniai išėjo. Bet kadangi šįkart mano turėti likučiai sutapo su Ugnės, ir šiaip produktai buvo skanūs ir maistingi, ėmiausi šio "recepto". Iš pradžių buvau skeptiškai nusiteikusi, bet rezultatas man visai patiko.
2 porcijoms:
Salotos Iceberg ar kt. 2 saujos
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 3 sk.
Pomidorai 2 vnt.
Juodosios alyvuogės 12 vnt.
Krevetės didžiosios 10 vnt.
Grūdėta duona 4 riekės
Alyvuogių aliejus 4 v.š.
Vyno actas 1 a.š.
Medus 1 v.š.
Garstyčios 1 a.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Raudonėliai ~
       Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, nulupame ir supjaustome stambiais gabalais. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais, 2 česnako skilteles sukapojame. Keptuvėje įkaitiname porą šaukštų aliejaus ir jame apkepiname svogūnus su česnakais. Tada sudedame pomidorus, pagardiname druska, pipirais ir raudonėliu. Patroškiname 10 min. Suberiame žiedeliais pjaustytas alyvuoges.
       Krevetes apverdame sūdytame vandenyje 5 minutes (aš visada įdedu truputį krapų ir šlakelį citrinos sulčių). Orkaitę įkaitiname iki 200 C temperatūros. Į sausą skardą sudedame duonos riekių puseles ir kepame, kol apskrus. Tada sudedame ant skrebučių pomidorų troškinį ir po 1-2 krevetes. Sumuštinukus kepame dar 5 minutes.
       Salotas suplėšome ir išdėliojame į lėkštes. Suplakame padažą iš medaus, garstyčių, acto, likusio aliejaus ir česnako skiltelės. Užpilame padažu salotas ir ant viršaus serviruojame karštus sumuštinukus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą