2011 m. rugpjūčio 30 d., antradienis

Upėtakis svogūnų ir porų patale


       Šįkart norėjau gaminti visai kitą patiekalą, tačiau atėjus į prekybos centrą kaip tik radau akciją vaivorykštiniams upėtakiams. Kodėl gi ne? - pagalvojau, aš visada už šviežią žuvį. Tikiu, kad geriausiai žuvį moka ruošti pajūrio gyventojai, todėl šį kartą pasinaudojau klaipėdietės Aušros receptu. Skoniu likau patenkinta, tik kol viską paruošiau, atėjo vėlus vakaras, visai sutemo ir fotosesija prie prasto apšvietimo nelabai pavyko...

4 porcijoms:
Vaivorykštinis upėtakis 1 vnt. (apie 1 kg svorio)
Svogūnai 4 vnt.
Porai 1/2 vnt. (tik baltoji dalis)
Česnakai 3 sk.
Apelsinai 2 vnt.
Čiobreliai, raudonėliai po 1 a.š.
Petražolės kuokštelis
Druska, juodieji pipirai ~
Alyvuogių aliejus ~
Miltai 1 v.š.
Grietinėlė 200 ml
Sviestas 30 g
Bulvės 6 vnt.

       Žuvis jau buvo išskrosta ir nuvalyta, todėl aš ją tik perploviau ir nusausinau. Įtriname prieskoninėmis žolelėmis - aš pasidariau mišinį iš druskos, pipirų, čiobrelių, raudonėlių, kapotų petražolių, tarkuoto česnako, kartu įmaišiau vieno apelsino nutarkuotą žievelę. Paliekame 2 val. marinuotis šaldytuve.
       Svogūnus ir porus supjaustome žiedais ir kepame svieste, kol suminkštės. Užtarkuojame antrojo apelsino žieveles. Įberiame miltų ir supilame abiejų apelsinų išspaustas sultis. Pamaišome ir supilame grietinėlę. Pagardiname druska ir juodaisiais pipirais.
       Kepimo skardą pašlakstome aliejumi, dedame išsimarinavusią žuvį, o ant viršaus supilame porų - svogūnų troškinį. Aplink išdėliojame bulvių skilteles, kurias dar pabarstome trupučiu druskos ir šlakeliu aliejaus. Kepame 200 C temperatūros orkaitėje apie 40 minučių, kol apskrus bulvės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą