2011 m. rugpjūčio 1 d., pirmadienis

Vištienos ir daržovių troškinys su voveraitėmis


       Kas vasarą turbūt kiekvienuose namuose yra privalomas patiekalas "grietinėje troškintos bulvės su voveraitėmis". Aš dar paskaninau šį troškinuką įvairiomis daržovėmis ir vištienos gabalėliais. Be galo skanu!

Reikės:
Vištienos filė 500 g
Svogūnai 1 vnt.
Morkos 2 vnt.
Salierai 2 stiebai
Porai 1/2 vnt. (tik žalioji dalis)
Šparaginės pupelės šaldytos 2 saujos
Bulvės 6 vnt.
Voveraitės 500 ml
Alyuogių aliejus ~
Grietinė (arba grietinėlė) 200 g
Druska, juodieji pipirai ~
Čiobreliai švieži/džiovinti ~
Maltos saldžiosios paprikos 1 a.š.
Česnakiniai prieskoniai su paprikomis 1 a.š.

       Vištienos filė supjaustome gabalėliais ir apvoliojame su česnakiniais paprikų prieskoniais, druska, pipirais. Didelėje keptuvėje ar troškintuve įkaitiname aliejų ir jame apkepame vištienos gabalėlius. Tada suberiame svogūnų kubelius. Kol jie apkeps, supjaustome salierus pusžiedžiais ir suberiame į troškintuvą. Ir taip pjaustome ir dedame paeiliui kepti visas kitas daržoves: morkas - kubeliais, porus - plonais žiedeliais, bulves - griežinėliais, galiausiai suberiame šaldytas šparagines pupeles. Įpilame šiek tiek vandens ir primažiname ugnį. Paskaniname druska, pipirais, čiobreliais, maltomis saldžiosiomis paprikomis ir sudedame grietinę. Voveraites nuvalome, stambias - perpjauname pusiau, smulkesnes paliekame sveikas. Suberiame į troškintuvą ir uždengę troškiname apie 20 minučių, t.y. kol bulvės suminkštės.

2 komentarai:

  1. Oh.. užmynei ant skaudžios vietos - aš dar šiemet neragavau šviežių grybukų su bulvėmis ir grietinėle.. ech, kaip norėčiau :)
    Nors ir taviškis troškinys skamba labai gardžiai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, šviežių grybukų jau pilni miškai ir turgeliai - reikia tik semti saujomis ir mėgautis, kol j dar yra :)

    AtsakytiPanaikinti