Sunkiai įsivaizduoju tradicinį šašlyką be marinuotų svogūnų. Visi juos žino, visi valgo, visi moka padaryti... Bet kiek aš vargau, kol atradau bent kažkokį receptą, kaip tuos svogūnus marinuoti! Ir tai ne iš pirmo karto pavyko, todėl tikiuosi, kad šis mano įrašas kažkam pravers, jeigu atsidurtumėte tokioje situacijoje :)
Reikės:
Svogūnai 4 vnt.
Actas 9 proc. 100 ml
Druska 2 a.š.
Cukrus 2 a.š.
Karštas vanduo 200 ml
Svogūnus supjaustome plonais pusžiedžiais ir sudedame į didelį indą. Acte ištirpiname druską ir cukrų. Supilame ant svogūnų actą ir išmaišome. Tada viską užpilame verdančiu vandeniu ir dar kartą permaišome. Galite paragauti marinato - ar jūsų skoniui netrūksta sūrumo, saldumo ar aštrumo.
Karštu vandeniu užpilti svogūnai išsimarinuoja greičiau - esant skubiam reikalui juos galima valgyti jau po 3-4 val. Tačiau, žinoma, tradiciškai svogūnai yra marinuojami pernakt.