Kadangi sergu, niekur negaliu išeiti iš namų. Tuo pačiu, stengiuosi stiprinti imunitetą citrinomis, imbierais ir česnakais. Šįkart gaminau tokį kinišką kalakutienos ir daržovių troškinuką, kuriam produktų mokėtų nupirkti net ir mano vyras. Turi maniškis tokią baimę - sykį buvo nutikimas, kai paprašiau man nupirkti konservuotų šparagų ir jis niekaip negalėjo tokių rasti, o merginos su užrašais "klausikite - mes jums padėsime" tik pečiais trukčiojo ir sakė pirmąkart apie tokius girdi... Nuo to karto susinepatogino ir atsisako iš manęs priimti pirkinių sąrašus su neįprastais ingredientais :)
4 porcijoms reikės:
Kalakutienos krūtinėlės filė 1 vnt.
Paprikos žalios 1/2 vnt.
Paprikos raudonos 1/2 vnt.
Brokoliai 1 vnt.
Šparaginės pupelės 200 g
Česnakai 2 sk.
Imbiero šaknis 2 cm gabaliukas
Augalinis aliejus 2 v.š.
Sojos padažas 2 v.š.
Ryžių actas 1 a.š.
Medus 1 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Saulėgrąžų sėklos saujelė
Kalakutieną supjaustome juostelėmis ir apkepiname gilioje keptuvėje ant šlakelio aliejaus. Pagardiname druska, pipirais, smulkintu česnaku ir imbieru. Druskos nepadauginkite, nes dar pilsime sojos padažą, kuris irgi suteikia patiekalui sūrumo. Sudedame juostelėmis pjaustytas paprikas ir šparagines pupeles. Uždengiame ir troškiname, kol daržovės suminkštės. Brokolį supjaustome žiedynais ir kelias minutes apverdame sūdytame vandenyje. Iš sojos padažo, acto ir medaus suplakame padažą. Užpilame padažu daržoves ir permaišome. Brokolius aš mėgstu įmaišyti pačią paskutinę minutę - kad jie nesutižtų ir nenusidažytų sojos padažu. Pabarstome troškinį skrudintomis saulėgrąžomis. Beje, tos saulėgrąžos man čia nelabai patiko, kitąkart manau dėsiu sezamų sėklas.
Recepto šaltinis - Kulinarijos laboratorija.