2011 m. sausio 22 d., šeštadienis

Čeburėkai


       Nors tokį sunkų ir riebų maistą mano skrandis gan sunkiai pakelia, vis dėlto noriu įvaldyti ir lietuviškos virtuvės patiekalus. Tiesa, greičiausiai čeburėkų kilmė yra slaviška, bet kadangi tai mūsų tautiečių itin pamėgtas valgis, drįstu priskirti juos ir lietuviškai virtuvei... 
       Pagrinde rėmiausi Dalios iš Septynių virtienių receptu, tačiau ateityje norėčiau išbandyti ir kitokius tešlos receptus, galbūt kokį su varške... Šitie čeburėkai iš pradžių, kol šilti man pasirodė truputį per kieti, tačiau skaniausi jie buvo pusdienį "pagulėję" uždengti plėvele, per tą laiką suminkštėjo ir tada buvo super :)

Tešlai reikės:
Miltai 500 g
Druska 2 a.š.
Alus 1 st.
Vandens ~ (tiek, kiek reikia tešlai užminkyti)

Įdarui:
Malta kiauliena 300 g
Malta jautiena 300 g
Svogūnai 2 vnt.
Druska, juodieji pipirai ~
Augalinis aliejus 1 l

       Stiklinėje alaus ištirpiname druską. Suminkome iš nurodytų produktų kietą tešlą, apvyniojame plėvele ir paliekame kambario temperatūroje mažiausiai 1 val. Įdarui susmulkiname svogūnus ir įmaišome juos į mėsos faršą. Negailėdami pagardiname faršą druska, pipirais ir įpilame šiek tiek vandens - kad jis būtų pakankamai skystos konsistencijos, bet dar įmanomas pakabinti šakute.
       Tešlą išvyniojame ir dar kartą perminkome. Atsignybiame 6-8 gabalėlius ir suvoliojame juos iki stalo teniso kamuoliukų dydžio. Likusią tešlą vėl uždengiame plėvele, kad nedžiūtų. Kiekvieną kamuoliuką iškočiojame plonai į apskritimą - apskritimai visai nesunkiai gaunasi lygūs ir taisyklingi :) Ant kiekvieno apskritimo dedame porą šaukštelių įdaro ir labai sandariai užspaudžiame kraštelius. Dideliame puode įkaitiname litrą aliejaus ir jame panardintus kepame čeburėkus, aš kepiau vienu metu po du puode. Per tą laiką kol išverda pirmieji, pasiruošiame kitus du. Išvirusius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų paviršiniai riebalai. 

4 komentarai:

  1. Dekojame uz puiku teslos recepta. jau isbandyta :) ,gaminsiu cekurekus dabar tik su sita tesla.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pasidalinsiu su jumis savo variantu :) Vietoj alaus pilu mineralinį vandenį ,o į faršą pilu ne vandenį ,o pieną ;)
    Jei bandysit - skanaus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už įvertinimus ir pasiūlymus :) išbandysim ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. I idara pabandykite lygiomis dalimis deti blenderiu sutrintu farso, pievagrybiu ir svogunu mase praskiesta sultiniu, ypatingai skanu ir labai sultingi

    AtsakytiPanaikinti