Reikės:
Obuoliai 1 kg
Miltai 400 g
Sviestas 200 g
Fruktozė 230 g
Avižiniai dribsniai 50 g
Migdolų drožlės 20 g
Cinamonas ~
Vaniliniai ledai / grietinėlė ~
Obuolius nulupame, supjaustome į keturias skilteles ir tada pjaustome plonomis plokštelėmis. Pabarstome cinamonu ir žiupsneliu cukraus. Rankomis sutriname miltus su sviestu. Suberiame fruktozę ir dar patriname. Atkreipkite dėmesį, jeigu vietoje fruktozės naudosite paprastą cukrų - jo reikės dėti dvigubai daugiau (dėl to fruktozė ir yra sveikesnis produktas - kadangi yra dvigubai saldesnė už cukrų, jos naudojame perpus mažiau). Suberiame avižinius dribsnius ir migdolus.
Dedame obuolius į sviestu pateptą kepimo formą, ant viršaus suberiame tešlą ir gerai paspaudžiame. Kepame 160 C orkaitėje apie 50 min. Patiekiame su ledais arba plakta grietinėle.
Receptas Lino Samėno.
Mmm... obuolinis crumble su ledais... Nuostabi klasika :)
AtsakytiPanaikintiAsta, jau žinau, kad obuoliniai ir varškiniai -tavo mėgstamiausi :)))
AtsakytiPanaikinti