2011 m. sausio 24 d., pirmadienis

Jogurtinis tortas su mandarinais


       Skanus ir greitas tortas, kurio nereikia kepti - pagrindui naudojame sutrupintus sausainius, o jogurtinį varškės kremą sustingdome su želatina.

26-28 cm formai reikės:
Avižiniai sausainiai 200 g
Sviestas 120 g
Želatina 2 v.š.
Natūralus jogurtas 2,5 proc. riebumo 250 ml
Varškė liesa 400 g (naudojau "Rokiškio")
Cukrus 100 g
Vanilinis cukrus 2 pak.
Citrinos 1 vnt.
Grietinėlė 35 proc. 200 ml
Mandarinai 8 vnt.
Mandarinų/Aviečių džemas 150 g
Aguonos 25 g (nedėjau)
Pienas 80 g

       Sausainius sumalame elektrine trintuve arba sudedame į tvirtą maišelį ir padaužome kočėlu. Ištirpiname sviestą ir sumaišome su trupiniais. Gautą masę sudedame į kepimo popieriumi išklotą formą atsegamais kraštais, sulyginame ir prislegiame. Dedame į šaldytuvą, kol ruošime kremą. Maltas aguonas suberiame į pieną, užverdame ir atvėsiname.
       Želatiną užpilame trupučiu šalto vandens ir paliekame 10 min. išbrinkti. Jogurtą, varškę, cukrų ir vanilinį cukrų sutriname blenderiu, kol gausime visiškai kreminę konsistenciją. Į gautą masę įmaišome aguonas su pienu, įberiame žiupsnelį smulkiai tarkuotos citrinos žievelės. Ant silpnos ugnies vandens vonelėje kaitiname indą su užmerkta želatina ir maišome, kol ištirps. Bemaišant įpilame į želatiną truputį citrinos sulčių (aš nemėgstu per daug citrinos rūgšties, tai išspaudžiau pusę citrinos ir buvo pats tas). Kai želatina ištirpsta, nukeliame indelį nuo ugnies ir apie 5 minutes aušiname nuolat maišant. Kai truputį pravės, į želatiną įmaišome keletą šaukštų varškės kremo. Dar praaušiname iki taps drungna ir tuomet įmaišome ją į kremą. Kremą pastatome į šaldytuvą. Per tą laiką standžiai išplakame grietinėlę su šaukštu cukraus. Kai kremas pradės stingti, įmaišome plaktą grietinėlę ir supilame ant sausainių pagrindo. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 val. arba nakčiai. Mandarinus nulupame, skersai supjaustome griežinėliais ir išdėliojame ant torto. Džemą pakaitiname, kol suskystės, šiek tiek atvėsiname ir užpilame ant viršaus.
       Recepto šaltinis - knyga "Idėjos švenčių stalui".


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą