Skanus ir greitas tortas, kurio nereikia kepti - pagrindui naudojame sutrupintus sausainius, o jogurtinį varškės kremą sustingdome su želatina.
26-28 cm formai reikės:
Avižiniai sausainiai 200 g
Sviestas 120 g
Želatina 2 v.š.
Natūralus jogurtas 2,5 proc. riebumo 250 ml
Varškė liesa 400 g (naudojau "Rokiškio")
Cukrus 100 g
Vanilinis cukrus 2 pak.
Citrinos 1 vnt.
Grietinėlė 35 proc. 200 ml
Mandarinai 8 vnt.
Mandarinų/Aviečių džemas 150 g
Aguonos 25 g (nedėjau)
Pienas 80 g
Sausainius sumalame elektrine trintuve arba sudedame į tvirtą maišelį ir padaužome kočėlu. Ištirpiname sviestą ir sumaišome su trupiniais. Gautą masę sudedame į kepimo popieriumi išklotą formą atsegamais kraštais, sulyginame ir prislegiame. Dedame į šaldytuvą, kol ruošime kremą. Maltas aguonas suberiame į pieną, užverdame ir atvėsiname.
Želatiną užpilame trupučiu šalto vandens ir paliekame 10 min. išbrinkti. Jogurtą, varškę, cukrų ir vanilinį cukrų sutriname blenderiu, kol gausime visiškai kreminę konsistenciją. Į gautą masę įmaišome aguonas su pienu, įberiame žiupsnelį smulkiai tarkuotos citrinos žievelės. Ant silpnos ugnies vandens vonelėje kaitiname indą su užmerkta želatina ir maišome, kol ištirps. Bemaišant įpilame į želatiną truputį citrinos sulčių (aš nemėgstu per daug citrinos rūgšties, tai išspaudžiau pusę citrinos ir buvo pats tas). Kai želatina ištirpsta, nukeliame indelį nuo ugnies ir apie 5 minutes aušiname nuolat maišant. Kai truputį pravės, į želatiną įmaišome keletą šaukštų varškės kremo. Dar praaušiname iki taps drungna ir tuomet įmaišome ją į kremą. Kremą pastatome į šaldytuvą. Per tą laiką standžiai išplakame grietinėlę su šaukštu cukraus. Kai kremas pradės stingti, įmaišome plaktą grietinėlę ir supilame ant sausainių pagrindo. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 val. arba nakčiai. Mandarinus nulupame, skersai supjaustome griežinėliais ir išdėliojame ant torto. Džemą pakaitiname, kol suskystės, šiek tiek atvėsiname ir užpilame ant viršaus.
Želatiną užpilame trupučiu šalto vandens ir paliekame 10 min. išbrinkti. Jogurtą, varškę, cukrų ir vanilinį cukrų sutriname blenderiu, kol gausime visiškai kreminę konsistenciją. Į gautą masę įmaišome aguonas su pienu, įberiame žiupsnelį smulkiai tarkuotos citrinos žievelės. Ant silpnos ugnies vandens vonelėje kaitiname indą su užmerkta želatina ir maišome, kol ištirps. Bemaišant įpilame į želatiną truputį citrinos sulčių (aš nemėgstu per daug citrinos rūgšties, tai išspaudžiau pusę citrinos ir buvo pats tas). Kai želatina ištirpsta, nukeliame indelį nuo ugnies ir apie 5 minutes aušiname nuolat maišant. Kai truputį pravės, į želatiną įmaišome keletą šaukštų varškės kremo. Dar praaušiname iki taps drungna ir tuomet įmaišome ją į kremą. Kremą pastatome į šaldytuvą. Per tą laiką standžiai išplakame grietinėlę su šaukštu cukraus. Kai kremas pradės stingti, įmaišome plaktą grietinėlę ir supilame ant sausainių pagrindo. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 4 val. arba nakčiai. Mandarinus nulupame, skersai supjaustome griežinėliais ir išdėliojame ant torto. Džemą pakaitiname, kol suskystės, šiek tiek atvėsiname ir užpilame ant viršaus.
Recepto šaltinis - knyga "Idėjos švenčių stalui".
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą