Visi dievinantys šokoladą turbūt jau žino, koks skanus šis lavos desertukas - pyragėlis skystu vidumi. Vienintelis ginčytinas klausimas - kiek gi laiko ir iki kokios konsistencijos reikėtų kepti? Šių pyragėlių idėja tokia - kadangi į tešlą dedamas labai nedidelis kiekis miltų, iš išorės jie gražiai apkepa, o viduje turi likti skysti, t.y. primenantys karštą šokoladą. Savo pyragėlius kepiau 10 minučių. Originaliame recepte juos siūloma kepti 8 min., bet yra kepančių ir dar trumpiau - gerbiama Beata rašė, kaip jos pyragėliai ištižo svečių akivaizdoje, o dar kitame bloge autorei tešla viduje netgi nesušilo... Žodžiu, aš balsuoju už tai, kad kepti 10 min. :)
2 pyragėliams reikės:
Juodasis šokoladas 60 g
Sviestas 100 g
Kiaušiniai 1 vnt. ir 1 trynys
Miltai 1,5 v.š.
Cukrus 2 v.š.
Žiupsnelis čili, kajeno, kvapiųjų pipirų
Cinamonas ~
Kakava ~
Dubenėlyje, įstatytame į karšto vandens vonelę, ištirpiname šokoladą ir sviestą. Kiaušinį ir trynį išplakame su cukrumi. Kiek pravėsintą šokoladą supilame į trynius, įmaišome prieskonius ir miltus. Nedidelius keraminius kepimo indelius ištepame sviestu ir pabarstome kakava. Supilame tešlą ir kepame 200 C temperatūros orkaitėje 10 minučių. Išverčiame pyragėlius į lėkštes ir patiekiame su ledais, plakta grietinėle, uogų padažu ar kuo tik jums skanu.
Receptas - iš čia.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą