Turėjau šaldytuve kokosų pieno ir ieškojau recepto, kaip įdomiai jį galėčiau panaudoti. Kadangi mes mėgstame azijietišką virtuvę, mums ši vakarienė labai patiko - vištiena su kario prieskoniais gavosi lengvai aštroka, o kreminis padažas su kokosų pienu pridėjo šiek tiek saldumo. Be to, kaip tik su šiuo patiekalu pasitaikė proga sudalyvauti vienoje iš 52 skanių savaičių.
Reikės:
Vištienos krūtinėlės filė 1 vnt.
Brokoliai 1 vnt.
Morkos 2 vnt.
Kokosų pienas 250 ml
Sojos padažas 2 v.š.
Miltai 1 v.š.
Druska, juodieji pipirai~
Maltos saldžiosios paprikos~
Karis~
Sviestas 30 g
Vištienos krūtinėlę supjaustome juostelėmis, įtriname prieskoniais ir paliekame trumpam pasimarinuoti. Brokolius supjaustome žiedynais ir 5 minutes apverdame sūdytame vandenyje. Morkas supjaustome juostelėmis ir porą minučių pakepame ant sviesto. Tuomet sudedame vištieną ir kepame, kol gražiai apskrus. Pašlakstome sojos padažu, sudedame apvirtus brokolius, pabarstome miltais ir viską pamaišome. Supilame kokosų pieną ir dar patroškiname 5-10 min. ant silpnos ugnies. Patiekiame su kiniškais stikliniais arba kiaušinių makaronais. Skanaus!
Recepto šaltinis - Neringos blogas.
patarimas, ypac azijietisko pobudzio patiekalams - prieskonius siek tiek paskrudinti, bus lengva pamatyti skirtuma
AtsakytiPanaikinti