2011 m. sausio 27 d., ketvirtadienis

Varškės pyragas


       Niekada nesu kepusi sūrio pyrago, tačiau varškinius pyragus labai mėgstu. Neseniai išmokau kaip elgtis su varškės mase - ją paprasčiausiai sutrinu elektriniu blenderiu iki kreminės konsistencijos. Šis paprastas varškinis pyragas, skaniausias kai valgomas atšaldytas šaldytuve. Beje, tešlos turi būti daug - aš nepatikėjau receptu ir gabalą nupjoviau, tačiau pasigailėjau, nes iškepus pyrago tešla buvo tokia neišpasakytai skani, trapi, neįprasta, kažkas tokio tarp sluoksniuotos ir trapios... Išbandykite :)

24 cm formai reikės:
Miltai 500 g
Kepinių margarinas 200 g
Grietinė 200 g
Cukrus 8 v.š.
Varškė 500 g
Druska žiupsnelis
Kiaušiniai 4 vnt. ir 1 trynys
Vanilinis cukrus 16 g

       Šaltą margariną sutarkuojame ir sumaišome su miltais. Triname tarp pirštų, kol gausis biri tešla. Į trupinius sudedame grietinę, 1 kiaušinio trynį, 2 šaukštus cukraus ir žiupsnelį druskos. Išminkome tešlą, suvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1-2 val.
       Varškės įdarui atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Varškę sumaišome su tryniais, likusiu  cukrumi, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos ir sutriname elektriniu blenderiu, kol nebeliks gumulėlių. Jeigu mėgstate, galite į varškės kremą  įtarkuoti truputį citrinos žievelių. Baltymus išplakame iki standžių putų ir palengva įmaišome į varškės kremą. Tešlą iškočiojame į ploną blyną, gerokai didesnį, negu kepimo forma. Įklojame tešlą į formą, gražiai išlenkiame bortelius ir supilame varškės kremą. Šioje vietoje aš bortus nupjoviau ir iš likusios tešlos padariau juosteles papuošimui. Kitąkart būtinai sunaudosiu visą tešlą - jos per daug nebus, valgant kaip tik ir norėjosi, kad būtų daugiau... Kepame 170 C orkaitėje apie 40 minučių. Skaniausias valgyti porą valandų atvėsintas šaldytuve.
       Receptas - iš TV laidos "Susitikime virtuvėje".


2 komentarai:

  1. Labai mėgstu varškės pyragus. Ką ten mėgstu, tiesiog dievinu :) O mano pats pats skaniausias panašus į šitą, gal tik kiek paprastesnis. Tai kai kitą kartą mirtinai užsigeisiu varškės, pyrago imsiuos mėginti tavajį.

    AtsakytiPanaikinti