2011 m. sausio 26 d., trečiadienis

Tailandietiški žuvies kepsneliai



       Iš pradžių maniau, kad su šitais kepsneliais bus daug darbo ir neypatingas rezultatas, tačiau gavosi tikrai labai skanūs, tokie lengvučiai žuvies kotletukai - tiksliai tokie, kokių norisi savaitgalį pietums :) Tikrai rekomenduoju visiems.

10-12 vnt. reikės:
Jūros lydekos filė šviežia/šaldyta 500 g
Raudonos paprikos 1/2 vnt.
Konservuotos aitriosios paprikos 1 vnt.
Svogūnų laiškai 3 vnt.
Česnakai 2 sk.
Šparaginės pupelės 100 g
Kokosų pienas 125 ml
Kiaušiniai 1 vnt. ir 2 baltymai
Austrių padažas 1 v.š.
Kalendros 1 v.š.
Petražolės šviežios sauja
Druska, pipirai~
Augalinis aliejus ~
Džiūvėsėliai 100 g

       Papriką, aitriają papriką, svogūnus, česnakus ir petražoles susmulkiname elektrine pjaustykle. Žuvį atskirai sumalame ir įmaišome į daržovių masę. Šparagines pupeles supjaustome mažais gabaliukais ir taip pat įmaišome į žuvies masę. Viską pagardiname druska, pipirais, kalendromis, austrių padažu. Įmušame kiaušinį ir supilame kokosų pieną. Gerai išmaišome ir šlapiomis rankomis formuojame 5 cm skersmes kotletukus. Paliekame šaldytuve mažiausiai porai valandų.
       Iš šaldytuvo išimtus kotletukus pavoliojame džiūvėsėliuose, baltymuose, vėl džiūvėsėliuose ir tada kepame gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Valgėme kartu su aštriomis agurkų salotomis, kurios čia labai tiko.
       Receptas - Lino Samėno.





2 komentarai: