2011 m. sausio 21 d., penktadienis

Trapios tešlos pyragėliai su riešutais


       Be galo skanūs pyragėliai, primenantys trapią juostelę, kurie pagaminami labai paprastai - trapios tešlos pagrindas, užklotas vyšnių džemu ir maltų riešutų mišiniu. Tešlą galima naudoti pirktinę, bet kadangi aš turiu labai skanų trapios tešlos receptą, iškepiau pati.

Tešlos pagrindui (maždaug pusės orkaitės skardos dydžio) reikės:
Sviestas 60 g
Miltai 130 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Cukrus 60 g
Druska 1/2 a.š.

Įdarui:
Vyšnių džemas 8 v.š
Smulkinti lazdynų riešutai 50 g
Smulkinti migdolai 50 g
Kokoso drožlės 50 g
Sviestas 100 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Cukrus 100 g
Vyšnios šaldytos / konservuotos kokteilinės ~

       Pagrindui kombainu išsukame kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir kiaušiniu. Sumažinę plakimo greitį, palaipsniui suberiame miltus bei druską. Suminkome iš tešlos rutulį, apvyniojame plėvele ir dedame į šaldytuvą mažiausiai 1 val. Po to tešlą iškočiojame ir išklojame formos dugną (ji gaunasi pakankamai trupanti, todėl perkėlę pagrindą į formą, rankomis pabaigiame formuoti reikiamą dydį).
       Įdarui elektriniu smulkintuvu sutriname riešutus. Sviestą ištirpiname ir išsukame su cukrumi. Supilame plaktą kiaušinį, maltus riešutus ir gerai išmaišome. Tešlos paplotį aptepame vyšnių džemu. Ant viršaus sudedame riešutų masę ir papuošiame šaldytomis arba konservuotomis vyšniomis. Kepame 180 C orkaitėje 40-45 min. Jeigu po pusvalandžio paviršius pasidaro per daug apskrudęs, uždengiame iki kepimo pabaigos folija.
       Recepto šaltinis - knyga "Idėjos švenčių stalui".

2 komentarai:

  1. O man labai patiko receptas :) Noriu, noriu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Renata, gaunasi tikrai skaniai - todėl ir dalinuosi jų receptu :)

    AtsakytiPanaikinti