2011 m. sausio 31 d., pirmadienis

Kalakutienos suktinukai su vynuogėmis


       Šis patiekalas atrodo tikrai šventiškai, nors pagaminamas ne itin sudėtingai. Suktinukai įdaryti saldžiomis vynuogėmis su trupučiu aitriųjų paprikų, kurias prieš tai apverdame raudonajame vyne.

2 porcijoms reikės:
Kalakutienos krūtinėlė 1 vnt. (apie 430 g)
Mėlynos vynuogės 100 g
Raudonasis vynas 200 ml
Žementalio sūris 50 g
Druska, juodieji pipirai~
Maltos aitriosios paprikos žiupsnelis
Augalinis aliejus~

        Kalakutienos krūtinėlę išilgai perpjauname, kad gautume 4 plonus kepsnelius. Juos lengvai pamušame ir pabarstome druska bei pipirais. Vynuoges perpjauname pusiau, sudedame į puodą ir užpilame vynu. Pabarstome aitriosiomis paprikomis ir 5 minutes verdame ant vidutinės ugnies. Tada supilame į sietelį ir nuvarviname (vyno neišpilame). Ant paruoštų kalakutienos gabalėlių dedame po griežinėlį sūrio ir po šaukštą apvirtų vynuogių. Paspaudžiant ranka susukame suktinukus ir susmeigiame mediniu pagaliuku. Apkepame suktinukus iš abiejų pusių ant šlakelio aliejaus. Tada perdedame į orkaitės skardą ir užpilame atidėtu vyno nuoviru. Kepame 200 C temperatūroje dar apie 20 minučių. Prieš patiekiant išimame smeigtukus.
       Aš patiekiau su raudonaisiais ryžiais ir agurkų-vynuogių salotėlėmis, kurias gaminau taip: agurkus supjausčiau juostelėmis ir užpyliau 50 ml karšto vandens su ištirpintu šaukšteliu druskos. Po 5 min. vandenį nupyliau, sudėjau vynuoges ir viską užpyliau 30 ml šalto vandens su šlakeliu acto ir šaukšteliu cukraus.
       Beje, aš šįkart naudojau ne mėlynas, o žaliąsias besėkles vynuoges. Pagal vynuoges reikėjo pasirinkti ir baltą vyną - nuo raudonojo įdaras nusidažė tamsia spalva, todėl manau su baltu tiesiog man būtų gražiau :)
       Recepto šaltinis - knyga "Idėjos švenčių stalui".      

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą