Saldžiarūgštės marinuotos agurkų juostelės su svogūnais ir žemės riešutais primena kiniškas agurkų ir morkų salotas. Tai labai gaivios, bet aštrios salotėlės, kurios kuo puikiausiai tinka kaip garnyras prie kiniškų, japoniškų ar tailandietiškų patiekalų.
Reikės:
Agurkai ilgavaisiai 1 vnt.
Konservuotos aitriosios paprikos 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt. (arba šalotai 2 vnt.)
Ryžių actas 50 ml
Cukrus 2 a.š.
Kalendra 1 v.š.
Kepinti žemės riešutai sauja
Agurkus supjaustome juostelėmis. Čia gerai praverstų Juliene juostelėmis smulkinantis kombainas, bet kadangi aš tokio neturiu, pjausčiau peiliu. Svogūnus supjaustome labai plonais žiedeliais ir nuplikome karštu vandeniu. Aitriąsias paprikas perpjauname išilgai, išimame sėklytes ir supjaustome smulkiais žiedeliais. Į dubenį pilame actą, jame ištirpiname cukrų, tuomet įmaišome kalendras ir aitriąsias paprikas. Galiausiai sudedame svogūnų ir agurkų juosteles. Viską marinuojame šaldytuve 2 valandas. Patiekiant apibarstome kapotais riešutais.
Receptas Lino Samėno.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą