Aštriai saldu,
Lietuviška virtuvė.
Manau, kad kiekviena lietuvaitė turėtų mokėti pagaminti šį vyrų džiaugsmą :) O be to, aš šiemet pasiryžau išmokti ir daugiau nacionalinės virtuvės patiekalų.
14 vnt. reikės:
Bulvės 2 kg
Kiaušiniai 1 vnt.
Jautienos-kiaulienos faršas 500 g
Svogūnai 1 vnt.
Druska, juodieji pipirai~
Maltos saldžiosios paprikos žiupsnelis
Pienas 150 ml
Sviestas 40 g
Krakmolas 2 v.š.
Maltas muskatas žiupsnelis
Bulves nulupame. Iš jų 6 nedideles bulves išverdame, likusias sutarkuojame. Po kelių minučių, kai išsiskirs sultys, sudedame tarkius į kitą dubenį, išklotą marle. Gerai nusunkiame, kol tarkiai taps beveik sausi. Skystį nupilame, ant dugno nusėdusį krakmolą sudedame į tarkius. Papildomai įdedame dar porą šaukštų bulvių krakmolo. Pieną su sviestu užviriname ir maišome, kol sutirštės. Tuomet supilame į bulvių tarkius. Įmušame kiaušinį, sudedame virtas sutrintas bulves. Paskaniname druska ir maltu muskatu.
Įdarui mėsos faršą iš anksto šiek tiek apkepinau su smulkintais svogūnais (aliejaus į keptuvę nepyliau, tik šlakelį vandens - kepdama mėsa pati išskiria pakankamai riebalų). Paskaniname druska, pipirais ir maltomis paprikomis.
Iš bulvių masės formuojame ovalius blynelius, į vidų dedame po šaukštą mėsos įdaro ir sandariai užspaudžiame. Cepelinus dedame į pasūdytą verdantį vandenį, verdame retkarčiais pamaišant 25 minutes. Man skaniausi patiekiami su paprasta grietine.
Cepelinai manau ne tik vyru dziaugsmas, bet moteru irgi, bent uz save galiu pasisakyti 100 proc. :) Labai labai megstu cepelinus, su spirguciais ir tirsta kaimiska grietine :P
AtsakytiPanaikintiNa man tai užsinori cepelinų kokį kartą per metus, o vyrui tai jų norisi kasdien :) Turbūt dėl to, kad aš jų niekad nedarau...
AtsakytiPanaikinti