Nedidelei formai (20 cm) reikės:
Razinos didžiosios 200 ml
Brendis arba tamsus romas 100 ml
Sviestas 175 g
Rudasis cukrus 200 ml
Kiaušiniai 3 vnt.
Morkos tarkuotos 350 ml (apie 10 vnt.)
Grietinė 50 ml
Kepimo milteliai 1 a.š.
Miltai 200 ml
Kakava 2 v.š.
Baltasis šokoladas 100 g (naudojau "Princo")
Juodasis šokoladas 100 g (naudojau "Karūnos")
Viršutiniam sluoksniui:
Baltasis šokoladas 100 g
Sviestas 30 g
Lydytas sūrelis be priedų 175 g
Razinas pusdieniui pamerkiame į brendį. Morkas nuskutame ir smulkiai sutarkuojame. Esu skaičiusi, kad pyragams morkas geriausia yra išspausti su sulčiaspaude, kad gautume sausus ir labai smulkius tarkius, o sultis paprasčiausiai išgeriame. Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi. Po vieną įmušame kiaušinius, sudedame grietinę ir tarkuotas morkas (jei pasitaikys stambių nesutarkuotų gabalų, būtinai juos išimkite). Atskirame inde sumaišome miltus su kakava ir kepimo milteliais. Palengva įmaišome ir miltus į tešlą. Razinas nusunkiame, baltąjį šokoladą sukapojame gabaliukais ir įmaišome į tešlą. Juodąjį šokoladą ištirpiname ant vandens vonelės ir supilame į tešlą. Kepimo formą ištepame sviestu ir sukrečiame tešlą. Kepame 30 minučių uždengtą folija 180 C temperatūros orkaitėje. Tada foliją nuimame ir kepame dar 20 min. Iškeptą pyragą pilnai atvėsiname.
Glaistui ant vandens vonelės ištirpiname baltąjį šokoladą su trupučiu sviesto. Įmaišome lydytą sūrelį, aptepame pyragą ir dar įdedame į šaldytuvą bent porai valandų, kad sustingų. Jeigu turite laiko, rekomenduoju palikti pyragą šaldytuve visai nakčiai.
Recepto šaltinis - Panelės receptų knyga "Skanios žvaigždžių nuodėmės".
Recepto šaltinis - Panelės receptų knyga "Skanios žvaigždžių nuodėmės".