2011 m. rugpjūčio 20 d., šeštadienis

Ant grotelių kepta lašiša su voveraitėmis ir žolelių padažu


       Dar vienas vasariškas grilio receptas. Pagal originalų receptą, voveraitės turėjo būti sumautos ant medinių iešmelių ir taip pat iškeptos ant grotelių, bet aš pabijojau, nes jos būna tokios trapios... Todėl patroškinau keptuvėje su tuo pačiu padažiuku, kuriuo įdaryti ir lašišos kepsneliai. Receptas tikrai pateko į mano favoritus, dar tikrai kartosiu!

2 porcijoms reikės:
Lašišos kepsneliai 2 vnt.
Česnakai 2 sk.
Petražolės pluoštelis
Žemės riešutai 2 v.š. (naudojau sūdytus)
Parmezano sūris tarkuotas 2 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Alyvuogių aliejus 60 ml
Voveraitės 500 ml
Sviestas 25 g

       Riešutus kaitiname sausoje keptuvėje nuolat maišydami. Kai tik pajusite, jog riešutai ėmė skleisti aromatą, iškart nukeliame nuo ugnies. Blenderiu sutriname petražoles, riešutus, alyvuogių aliejų ir 1 skiltelę česnako. Tada padažą pagardiname druska, pipirais ir įmaišome tarkuotą parmezaną. Lašišos kepsneliuose padarome po dvi įpjovas ir atsargiai prikemšame po šaukštelį padažo. Lašišos odeles patepame aliejumi ir dedame oda į apačią ant grotelių. Kepame apie 15 minučių ant grilio. Tada pagardiname kepsnelius druska, šviežiai maltais pipirais, papuošiame citrinos gabalėliu.
      Voveraites apkepiname ant trupučio sviesto, įmetame kapotą skiltelę česnako. Pabaigoje sudedame likusį žolelių padažą ir dar truputį patroškiname. Skanaus!
       Recepto šaltinis - žurnalas "Burda".

4 komentarai:

  1. Piknikų sezonas kaip ir baigėsi, gal orkaitėj pavyktų?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pavyktų ir orkaitėje, kuo puikiausiai - ant grotelių, pateptų aliejumi. Tik reikėtų po apačia įstatyti skardelę.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kažin kokiam karštyje kepti, jei orkaitėje. Ir kiek maždaug laiko

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kepti 190 C orkaiteje, kiek laiko tai as visada pasiziuriu kad zuvis butu iskepusi viduryje, lasisa labai pagal spalva matosi... Priklauso ir nuo kepsneliu dydzio, tokius kaip nuotraukoje gal 20 min kepciau :)

    AtsakytiPanaikinti