Labai skanus, naudingas ir sveikas desertas!
4 porcijoms:
Natūralus jogurtas 400 g
Džiovinti abrikosai 100 g
Graikiniai riešutai 100 g
Cukrus 150 g
Želatina 20 g
Apelsinai 1 vnt. (žievelė)
Želatiną užmerkiame šaltame vandenyje. Abrikosus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 15 min. Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje. Jogurtą suplakame su cukrumi. Apelsiną nuplikome verdančiu vandeniu ir nutarkuojame žieveles (tik ploną paviršinį sluoksnį, nes kuo arčiau baltos žievės tarkuosite, tuo daugiau kartumo bus).
Želatiną ištirpiname ant karšto vandens vonelės (jokiu būdu neužverdame želatinos). Įpilame porą šaukštų jogurto į karštą želatiną, tada viską supilame į likusį jogurtą. Sudedame gabalėliais pjaustytus abrikosus ir sutrupintus riešutus. Išpilstome į mažus indelius ir statome į šaldytuvą mažiausiai 2 val.
Recepto šaltinis - "Liza. Prijatnogo apetita".