2013 m. balandžio 4 d., ketvirtadienis

Tarybinis guliašas



       Daug kartų darytas ir niekada nenuvylęs:)

Reikės:
Kiauliena 1 kg
Majonezas 2-3 v.š.
Druska, pipirai, kalendra ~
Maltos saldžiosios paprikos, čili~
Kaukazietiški prieskoniai ~
Svogūnai 2 vnt.
Morkos 2 vnt.
Rauginti agurkai 1 vnt.
Miltai 2 v.š.
Grietinė 4 v.š.
Pomidorų padažas 4 v.š.
Garstyčios 2-3 v.š.

       Mėsą supjaustome juostelėmis, įtriname prieskoniais, sumaišome su majonezu ir paliekame porai valandų pasimarinuoti. Tada apkepiname aliejuje, perdedame į troškinimo puodą ir užpilame trupučiu vandens. Morkas ir svogūnus sutarkuojame ir pakepiname aliejuje. Sudedame keptas daržoves į guliašą ir troškiname ant vidutinės ugnies, kol mėsa suminkštės. Nusemiame pusę stiklinės sultinio, sumaišome jį su miltais, garstyčiomis, pomidorų padažu ir grietine. Supilame padažą ant mėsos ir suberiame smulkintą raugintą agurkėlį. Pagardiname padažą druska ir pipirais. Skanaus!
       Recepto šaltinis - Skanus gyvenimas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą