2013 m. balandžio 23 d., antradienis

Cannelloni makaronai su rikota ir špinatais



       Mėsiški patiekalai jau pabodo, todėl vakar svečius vaišinau tokiais makaronų vamzdeliais Cannelloni su rikotos ir špinatų įdaru. Labai skanus patiekalas, darytas jau ne kartą. Beje, atradau neblogą patobulinimą - vamzdelius kimšti ne su šaukšteliu, bet per konditerinį maišelį - gamybos procesas sutrumpėjo dešimteriopai :)

Reikės:
Cannelloni makaronai 300 g 
Rikotos sūris 400 g 
Parmezano sūris 200 g
Špinatai 200 g
Konservuoti pomidorai (smulkinti) 400 g
Sviestas 100 g
Pienas 1 st.
Miltai 1 v.š.
Svogūnai 1 vnt.
Druska, juodieji pipirai ~
Balta duona 3 riekelės
Maltas muskatas 1 a.š.
Cukrus 1 v.š.

      Keptuvėje be aliejaus apkepiname špinatus, kol sukris. Sumaišome rikotą, tarkuotą parmezaną ir špinatus, pagardiname muskatu. Šiuo įdaru prikemšame makaronų vamzdelius.
     Svogūną susmulkiname ir apkepiname alyvuogių aliejuje, kol taps skaidrūs. Supilame smulkintus pomidorus, dedame druskos, pipirų, šaukštą cukraus. Padažą galima pagardinti pora šaukštų pomidorų pastos. Į kepimo formą pilame pusę šio padažo, dedame įdarytus makaronus, užpilame likusiu padažu, ir dedame vėl sluoksnį makaronų. 
        Puodelyje ištirpiname sviestą, įdedame šaukštą miltų, truputį druskos, gerai išmaišome ir supilame pieną. Šiuo padažu užpilame makaronus. Mažais gabaliukais sutrupiname batono riekeles ir užbarstome ant apkepo. Indą uždengiame folija ir kepame 180 С orkaitėje 50 min. Po pusvalandžio kepimo, foliją nuimame, kad paviršius gražiai apskrustų. Skanaus!
       Recepto šaltinis - žurnalas "Nuo... iki..." (2007).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą