2013 m. balandžio 3 d., trečiadienis

Lašišos kedgeree



       Labai skanus receptas, kai lieka keptos lašišos. Beje, tiktų ir su rūkyta lašiša.

Ryžiai ilgagrūdžiai 200 ml
Aliejus 2 v.š.
Sviestas 80 g
Lašišos filė 200 g
Raudonieji svogūnai 1 vnt.
Karis 3-4 a.š.
Citrinos 1/2 vnt. (sultys)
Kiaušiniai 3 vnt.
Druska, juodieji pipirai~
Petražoles, svogūnų laiškai~

       Ryžius užpilame 400 ml vandens, įberiame druskos, uždengiame ir užverdame. Tuomet sumažiname ugnį ir nemaišant verdame 15 min., kol ryžiai sugers visą skystį. Puodą nukeliame nuo ugnies ir paliekame uždengtą, kad išbrinktų.
    Kiaušinius išverdame kietai. Keptuvėje ištirpiname pusę sviesto ir aliejų. Apkepiname smulkintus svogūnus, tada suberiame karį. Į keptuvę suberiame virtus ryžius ir gerai išmaišome. Tada sudedame lašišos gabalėlius, citrinos sultis ir likusį sviestą. Jei reikia, pagardiname druska, pipirais, tada suberiame smulkintas žoleles ir kiaušinių ketvirčius. Skanaus!
       Recepto šaltinis - Žaidimų aikštelė.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą