2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Veršienos kukulaičiai aštriame baklažanų padaže



       Tokius patiekalus labai mėgstu. Receptas adaptuotas iš mano mėgiamo foodwishes.com tinklaraščio. Šefas Džonas siūlo juos gaminti iš maltos avienos, aš gaminau iš veršienos, kas irgi buvo ne mažiau skanu. 

Reikės:
Malta veršiena 500 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 4 sk.
Baklažanai 1 vnt.
Konservuoti pomidorai 1 st.
Pomidorų pasta 2 v.š.
Čili pipirai, marinuoti 1 vnt. 
Kiaušiniai 1 vnt.
Džiūvėsėliai 1/4 st.
Jogurtas natūralus 2 v.š.
Druska, juodieji pipirai ~
Kalendra, kuminas ~
Raudonėliai, petražolės ~
Augalinis aliejus ~

       Į maltą mėsą įmušame kiaušinį, dedame džiūvėsėlių, jogurto, įspaudžiame česnako. Pagardiname druska, pipirais, kalendra, kuminu. Šlapiomis rankomis formuojame mažus kukulaičius ir dedame į verdantį pasūdytą vandenį. Verdame 10-15 min. arba tol, kol pasiruošime padažą. Sultinį dar naudosime padažui, todėl jį pagardiname lauro lapais, prieskoninėmis žolelėmis ar kuo tik jums skanu :)
       Baklažaną supjaustome mažais kubeliais, susmulkiname svogūną ir čili pipirą (aš sėklytes pašalinau). Troškintuve ant aliejaus pakepiname baklažanus, kol suminkštės. Tada suberiame svogūnus ir čili pipirus. Pakepame ir supilame smulkintus pomidorus bei pastą. Pagardiname druska, pipirais, raudonėliais, petražolėmis. Įpilame apie stiklinę mėsos sultinio ir sudedame į padažą kukulius. Troškiname ant nedidelės ugnies 30-40 min. Patiekiame su virtomis bulvėmis ar ryžiais. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą