2013 m. kovo 27 d., trečiadienis

Šokolado putėsiai


       Labaaai šokoladiniai putėsiai pagal charizmatiškosios Rachel Khoo receptą :) Naudojau gerą juodajį šokoladą, tačiau pasigailėjau, kad nedėjau savo mėgstamiausio šokolado, t.y. tą kurį mėgstu valgyti vieną. Nepaisant, kad į putėsius dedama daug kitų priedų, šokolado skonis jaučiasi labai stipriai. O šiaip jis nerealus, norėčiau pakartoti netolimoje ateityje.

4 porcijoms reikės:
Kiaušiniai 3 vnt. 
Cukrus 50 g
Kukurūzų krakmolas 20 g
Pienas 250 ml
Kakava 1 v.s.
Cukraus pudra 50 g
Juodasis šokoladas 150 g
Grietinėlė 35 proc. 200 ml
Druska žiupsnelis
Citrinos sultys šlakelis 

       Išplakame trynius su cukrumi iki baltos ir tirštos masės, tuomet įmaišome kukurūzų krakmolą. Suberiame kakavą į pieną ir užverdame. Maža srovele pilame karštą pieną į kiaušinių masę, intensyviai maišydami. Supilame kremą į švarų puodą ir kaitiname ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol kremas sutirštės. Kai ims kilti burbuliukai (kai tik pamatysit pirmą - antrą), nukeliame nuo ugnies ir supilame į negilų dubenį. Uždengiame maistine plėvele, taip kad paviršius liestųsi su kremu (taip išvengsime plutelės susidarymo). Dedame į šaldytuvą mažiausiai 1 val.
       Pusę baltymų supilame į labai švarų indą ir išplakame su cukraus pudra, druska bei citrinos sultimis iki baltumo. Tada supilame likusius baltymus ir plakame iki standžių blizgių putų. Šokoladą ištirpiname ant vandens vonelės. Grietinėlę išplakame iki standumo. Išimame atvėsintą trynių kremą, gerai permaišome. Įmaišome šokoladą, atsargiai įmaišome baltymus ir galiausiai plaktą grietinėlę. Viskas! Sudedame putėsius į mažus indelius ir atšaldome šaldytuve 4 val. Skanaus!
       Recepto šaltinis - BBC Food.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą