2013 m. kovo 13 d., trečiadienis

Žiemos pyragas su aviečių uogiene



       Kadangi žiema už lango dar nesitraukia, vakarais vis dar smaguriaujame žieminiais kepiniais su arbata :) Šį pyragą galėčiau pavadinti ir kalėdiniu, dėl jame naudojamų kvapnių prieskonių.

22-24 cm formai reikės:
Miltai 150 g
Kiaušiniai 1 vnt.
Sviestas 150 g
Cukraus pudra 150 g
Malti migdolai 100 g
Malti imbierai 1 a.š.
Malti gvazdikėliai 1 a.š.
Citrinos 1/2 vnt.
Druska žiupsnelis
Aviečių uogienė 250 g

       Suminkome tešlą iš šalto sviesto, miltų, kiaušinių, cukraus pudros, migdolų ir nurodytų prieskonių. Suvyniojame į plėvelę ir dedame valandai į šaldytuvą. Tada tešlą iškočiojame į du lakštus, vieną didesnį (kad gautume pagrindą su borteliais) ir vieną mažesnį (kad galėtume užkloti kaip dangtį). Kepimo formą ištepame sviestu, pabarstome miltais, klojame didesnį tešlos lakštą ir suformuojame bortelius. Ant jo tolygiai paskleidžiame aviečių uogienę ir uždengiame likusiu tešlos lakštu. Kraštus gerai užspaudžiame ir kepame 190 С orkaitėje 40 minučių. 
       P.S. Ant viršutinio tešlos lakšto gražu išspausti formelėmis keletą žvaigždelių, mėnuliukų ar skrituliukų. Deja, man ornamentai perkeliant truputį subyrėjo :) 

                    

       Recepto šaltinis - knyga "Idėjos švenčių stalui.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą