Dažniausiai prancūziškų skrebučių receptai būna taip "primakliavoti" visokiausių pagardų, šokoladų, ledų ir t.t. kad kartais atrodo labai sudėtingi ir taip sunku prisiversti juos gaminti. O šiandien iškepiau ir pagalvojau - kaip paprasta, ir kaip skanu!
2 porcijoms:
Batonas 4 riekelės
Kiaušiniai 1 vnt.
Pienas 1/2-1 st.
Druska žiupsnelis
Cinamonas ~
Cukrus žiupsnelis
Sviestas ~
Kiaušinį suplakame su pienu (pyliau iš akies). Įberiame druskos, cukraus, cinamono. Kol įkaitinsime ketuvę, į plakinį merkiame batono riekeles.
Keptuvėje ištirpiname sviesto gabalėlį, aš dar įpyliau šlakelį aliejaus. Kepame ant vidutinės kaitros keletą minučių, kol skrebučiai gražiai paruduos, tada apverčiame ir dar šiek tiek pakepame. Patiekiame kaip tik jums skanu - su medumi, cukraus pudra, ar šviežiais vaisiais, - nors man skaniausia be nieko, su balinta kava :)