4 porcijoms:
Vištienos filė 1 kg
Ilgagrūdžiai ryžiai 400 g
Morkos 2 vnt.
Svogūnai 2 vnt.
Česnakai 4 sk.
Džiovintos slyvos 10 vnt.
Augalinis aliejus 100 ml
Druska, juodieji pipirai ~
Maltos saldžiosios ir aitriosios paprikos ~
Ciberžolės 1 a.š.
Vištienos prieskoniai 1 a.š.
Krapai/petražolės ~
Ryžius perplauname, užpilame šiltu vandeniu, įdedame šaukštelį druskos ir paliekame mažiausiai valandai išmirkti. Vištieną nuplauname, nusausiname, supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais ir įtriname vištienos prieskoniais. Džiovintas slyvas perplauname ir užpilame šiltu vandeniu, kad išbrinbktų. Supjaustome svogūnus ir morkas.
Dideliame puode įkaitiname aliejų ir apkepiname daržoves iki auksinės spalvos. Paskaniname druska, pipirais, maltomis paprikomis, ciberžolėmis. Išmaišome ir tada dedame vištienos gabalėlius. Kepame apie 7 min. - kol jie pasidengs auksine plutele. Suberiame kapotus žalumynus, ant viršaus lygiu sluoksniu paskleidžiame praplautus ryžius, bet jų nesumaišome su daržovėmis. Užpilame verdančiu vandeniu tiek, kad jo būtų 2 cm virš ryžių sluoksnio (vandenį pilame atsargiai, pamažu, palei puodo sienelę). Įkišame į ryžius nuluptas česnako skilteles ir džiovintas slyvas. Verdame ant labai mažos ugnies be dangčio, kol visas vanduo išgaruos. Paskui uždengiame dangtį ir troškiname dar 20 min. Nukeliame nuo ugnies, atsargiai išmaišome ir dedame į lėkštes.