2011 m. liepos 14 d., ketvirtadienis

Cukinijų, paprikų ir baklažanų troškinys


       Šiandien be galo užsimaniau daržovių. Troškintų, šiltų, aromatingų... Ta proga gaminau tokį troškinuką.

4 porcijoms reikės:
Baklažanai 1 vnt.
Cukinijos 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Paprikos žalios 1/2 vnt.
Paprikos raudonos 1/2 vnt.
Alyvuogių aliejus 50 ml
Pomidorų tyrė 500 g
Juodos alyvuogės 12 vnt.
Čiobreliai džiovinti 1 v.š.
Bazilikai švieži 3 lapeliai
Lauro lapai 1 vnt.
Druska, juodieji pipirai ~

       Dideliame puode įkaitiname aliejų, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną ir jį apkepame iki auksinio gelsvumo. Sudedame šiaudeliais pjaustytas paprikas, kubeliais pjaustytus baklažanus ir cukinijas. Supilame pomidorų tyrę (aš ją pasigaminu blenderio pagalba iš konservuotų pomidorų ir paskaninu druska bei šaukšteliu pomidorų padažo), čiobrelius, įmetame lauro lapą, druskos, juodųjų pipirų. Išmaišome ir troškiname ant mažos ugnies 50 minučių. Nuėmę nuo ugnies sudedame per pusę pjaustytas alyvuoges ir smulkintą baziliką. Skanaus!
       Recepto šaltinis - Išbandyti receptai.

4 komentarai:

  1. Man patinka. Mėgstu tokius užpildančius naminius troškinius. + jie skanūs ir pašildyti po dienos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, Indre, labai tinka ir vėliau pašildyti su skania balta duona arba ryžiais :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sakykit, ar nereikia baklažanų supjausčius apibarstyti druska, ir po 20-30 min nuplauti? Daugumoje receptų taip rekomenduoja.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Taip kai kuriuose receptuose rekomenduojama, ypač jeigu kepat vienus baklažanus - kad ištrauktų kartumą. Bet šiame recepte aš jų nesūdžiau, kadangi dedasi daug kitų daržovių, skoniai susimaišo ir tikrai jokio kartumo nesijautė.

    AtsakytiPanaikinti