2011 m. liepos 21 d., ketvirtadienis

Rizotas su pomidorais, bazilikais ir salierais


       Kartą bandžiau pasigaminti rizotą su moliūgais pagal mano itin mėgiamos Beatos receptą, bet, deja, patyriau fiasko - gavosi visiškai nevalgomas daiktas, kurį teko išmesti... Nesakau, kad blogas receptas, galbūt, mano moliūgas neskanus buvo, tačiau nuo tada gaminu tik savo pamėgtą klasikinį rizotą ir nelabai mėgstu eksperimentuoti su kitomis rizotų varijacijomis. O jų be galo daug, ir visai be reikalo, nes tai puikus būdas į kasdieninį valgiaraštį įtraukti įvairių daržovių... Šiandien kaip tik turėjau šaldytuve reikiamų produktų ir gaminau rizotą su pomidorais, salierais ir baziliku - sveikas vasariškas patiekalas su daug daržovių.

4 porcijoms:
Ryžiai trumpagrūdžiai 200 g
Pomidorai 3 vnt.
Salierai 2 stiebai
Morkos 1 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Bazilikai švieži saujelė
Vištienos/daržovių sultinys 600 ml
Sausas baltas vynas 100 ml
Parmezano sūris 4 v.š.
Sviestas 2 v.š.
Alyvuogių aliejus~

       Pomidorų odelę įpjauname kryžiuku ir užpilame juos verdančiu vandeniu kelioms minutėms. Per tą laiką susmulkiname morkas, supjaustome salierus ir svogūnus. Įkaitiname aliejų ir jame pakepame smulkintas daržoves, kol jos kepa - nulupame ir supjaustome pomidorus (nelabai smulkiai, aš pjausčiau skiltelėmis ir dar perpus). Sudedame pomidorus į keptuvę, permaišome, tada suberiame sausus ryžius. Kepiname, kol ryžiai taps skaidrūs, užpilame vynu ir palaukiame, kol jis nugaruos. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir užpilame trupučiu sultinio (būtinai karšto). Sumažiname ugnį iki vidutinės. Nuolat maišome, kol sultinys nugaruos, tada užpilame dar - ir taip kol sunaudosime visą sultinį ir ryžiai taps labai minkšti. Pabaigoje įmaišome gabaliuką sviesto. Nuėmus nuo ugnies užberiame tarkuotu parmezanu ir kapotais bazilikais. Permaišome  ir skubiai patiekiame. Skanaus!
       Recepto idėja - Išbandyti receptai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą