2011 m. liepos 23 d., šeštadienis

Storapadė pica su špinatais, sūriu ir kumpiu


       Tiksliau, tai būtų storapadė pica su dviejų rūšių įdarais - kadangi kepiau per visą orkaitės skardos dydį, tai padariau pusę picos pagal save (aš norėjau su daug mocarelos ir špinatais), o kitą pusę - pagal vyrą (jam kas nors mėsiško yra privaloma picos dalis). Prieš dedant įdarus, visą picos paviršių gausiai sutepiau pomidorų ir grietinės padažais su daug česnako. Bet labiausiai tai mums patiko mielinis picos pagrindas pagal Jamie Oliverio receptą - puikus, minkštas, purus, 10 balų!!!

Picos pagrindui reikės:
Miltai 500 g
Mielės šviežios 20 g
Druska 1/2 v.š.
Cukrus 1/2 v.š.
Šiltas vanduo 325 ml
Alyvuogių aliejus 2 v.š.

Įdarui reikės:
Špinatai 1 pak.
Mocarelos sūris 3 rutuliukai
Šaltai rūkytas kumpelis (pvz. Panevėžio filė) 400 g
Paprikos geltonos 1/2 vnt.
Fermentinis sūris 150 g
Alyvuogių aliejus 2 v.š.
Pomidorų pasta 3-4 v.š.
Raudonėliai džiovinti 1 a.š.
Grietinė 4 v.š.
Česnakas 5 sk.

       Mieles sumaišome su šiltu vandeniu, cukrumi ir aliejumi ir paliekame šiek tiek pastovėti. Miltus sumaišome su druska, tada po truputį pradedame į centrą pilti vandenį su mielėmis, šakute vis maišant miltus nuo dubens šonų, kol sumaišysime. Galiausiai viską gerai išminkome rankomis ant miltuoto stalo (jei reikia, pridedame dar miltų), kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų, nei prie stalo. Tada sudedame tešlą į didesnį dubenį, uždengiame švariu drėgnu rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje pakilti apie 1 val.
       Pakilusią tešlą perminkome, iškočiojame picos pagrindą, klojame jį į skardą pateptą alyvuogių aliejumi. Taip pat trupučiu aliejaus pašlakstome ir patį pagrindą. Tada tepame jį pomidorų pasta, pabarstome druska ir raudonėliais. Išdėliojame špinatų lapus ir mocarelos griežinėlius. Kitą pusę picos ištepame česnakiniu grietinės padažu (į grietinę sudedame česnako skilteles ir viską sutriname blenderiu). Ant viršaus išdėliojame špinatus, paprikų juosteles, kumpio griežinėlius. Visą paviršių gausiai apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepame 190 C orkaitėje apie 30 minučių.

3 komentarai:

  1. Gavosi tobulas padas :) Daug receptu isbandyta,bet siam neprilygo niekas. Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Smagu, kad patiko :) As irgi visada picoms pagrinda darau tik pagal sita recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  3. geriausia pica gaunasi kai gamini be recepturos, bet idedi daug meiles ir geros nuotaikos. Ir sudedi visus likucius is saldytuvo.

    AtsakytiPanaikinti