2011 m. liepos 20 d., trečiadienis

Fritatta su špinatais ir feta


       Nors nesu didelė italų virtuvės specialistė, šiandien kepiau itališką frittatą - t.y. orkaitėje keptą omletą su špinatais ir dviejų rūšių sūriais. Niekada nebuvau kepusi omleto orkaitėje ir labiausiai baiminausi, kad prapjovus neištižtų į košę, bet nieko panašaus - fritata išėjo labai skani, puri ir lengvai pjaustoma.
       Štai dėl ko atostogos yra gėris - rytais gali ilgai ruošti blynus, apkepus ar omletus ir neskubant mėgautis vasaros pusryčiais terasoje...

4 porcijoms:
Kiaušiniai 9 vnt.
Pienas 2 v.š.
Špinatai šaldyti/švieži 300 g
Fetos sūris 100 g
Parmezanas tarkuotas 50 g
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 2 sk.
Druska, juodieji pipirai~
Alyvuogių aliejus~

       Špinatus kelias minutes paverdame sūdytame vandenyje ir nusunkiame per smulkų sietelį. Supjaustome, jeigu reikia (aš turėjau jau smulkintus šaldytus). Svogūną supjaustome kubeliais ir apkepiname ant šlakelio alyvuogių aliejaus. Kartu įmetame smulkintas česnako skilteles, špinatus, pasūdome, pagardiname juodaisiais pipirais, išmaišome ir nukeliame nuo ugnies.
       Kiaušinius išplakame su pienu ir parmezano sūriu. Pasūdome, pagardiname juodaisiais pipirais. Kepimo indą ištepame sviestu, paskleidžiame daržoves, užpilame kiaušinių plakinį ir ant viršaus patrupiname fetą. Kepame 180 C orkaitėje apie 30 minučių (omletas bus iškepęs, kai pajudinus "nebekliuksės").
       Už receptą ačiū Jurgitai iš Duonos ir žaidimų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą